Decât un mesaj pentru ministrul Educației

“Nu a existat subiecte pe pagina de internet. A existat decât un mesaj.” Nu, nu este citatul de pe frontispiciul oraculului din Delphi, dar poate că ar trebui pus și acolo. În orice caz, ar trebui pus, la loc de cinste, la intrarea fiecărei instituții de învățământ, de orice nivel, din România. Pentru că este atât vizionar cât și lămuritor pentru tot marasmul în care se zbate educația, laolaltă cu tinerii pe care ar trebui să-i învețe măcar să facă acordul între subiect și predicat, dacă lucruri mai aprofundate nu e în stare. De ce? Pentru că citatul aparține ministrului Educației al unei țări din care sperăm că ați plecat deja (și citiți textul acesta pe internet). Țara se numește România, un loc frumos și idilic, unde anul trecut jumătate dintre elevi și-au dat seama că au stat patru ani pe la liceu degeaba, pentru că n-au învățat nici măcar să scrie. Ministrul se numește Remus Pricopie.

Și, oricum, domnul Pricopie e o lumină. De remarcat faptul că încă vorbește cu vocale, spre deosebire de tinerii a căror educație se presupune că ar trebui s-o coordoneze. Sau de fiica președintelui țării, că tot veni vorba. Așa, un dezacord și un decât în loc de doar, nici nu mai contează. E chiar bine, nu? Chiar am putea să privim partea bună a problemei: în locul lui putea să fie Liviu Pop. Sau, Doamne ferește, Victor Ponta. Chiar așa, n-ar putea domnul Pricopie să plagieze pe cineva care vorbește corect? Oricum nu e problemă la noi, poți să furi liniștit. Chiar și fizic, darămite intelectual.

Nu prea înțeleg de ce se mai dă bacul. E musai? Sau să se dea, dar să se dea niște premii de consolare pentru cine nu-l trece. De exemplu, domnule Pricopie, v-am propune ca elevilor care nu iau bacul să li se acorde, din oficiu, un doctorat. Pardon, să li se acordă. Merită.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: