”Deci puțină victimizare...”

Cum bine se zice și la Antena 3, ”aici nu este vorba de Dan Voiculescu, ci chiar de Antena 3”. Corect. Nici în acest text nu poate fi vorba de Dan Voiculescu. În legătură cu domnul Voiculescu, totul e clar. A primit 10 ani de închisoare cu executare și nu văd ce ar mai putea comenta cineva pe acest subiect. Poate doar Lia Olguța, care, sărăcuța de ea, nu înțelege cât de mult contează premeditarea și intenția în justiție, comparând urât pedeapsa din cazul Huidu cu cea din cazul Voiculescu.

Să vorbim de Antena 3. Antena 3 se folosește din plin de condamnarea lui Voiculescu și duce manipularea la un nivel pe care Goebbels însuși ar fi fost invidios. Ca să fie clar pentru tot prostul, Antenei 3 nu i-a fost confiscat nimic. A fost confiscată o clădire în care, ce-i drept, Antena 3 își desfășoară parțial activitatea, dar nu pentru că ar fi aparținut Antenei 3, ci pentru că aparținea unei firme care are cu Antena 3 o relație de tip proprietar-chiriaș. Antena 3 se poate muta oricând în alt sediu fără foarte mari bătăi de cap, așa cum au făcut-o cei de la Realitatea recent, de pildă.

Cât despre manipulare, e grotescă, dar foarte probabil eficientă. Tactica victimizării duse la extrem îmi amintește de o stenogramă făcută publică de DNA în scandalul de șantaj în care au fost implicați Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu. Iată ce-i spunea la telefon moguleasa șefului său de la departamentul de comunicare, așadar: ”Deci puțin victimizare... Știi? Pentru că oamenii cu care vorbim noi sunt de natură tabloidă. Ei așa gândesc, lor așa trebuie să le dai senzația. Ne trebuie o victimizare foarte deștept făcută”. La care răspunsul șefului departamentului de comunicare e superb: ”Ne-am victimizat deja. Ne-am victimizat foarte tare de două zile.”

Camelia Voiculescu o zice pe față: Antena 3 vorbește pentru proști. Pentru proștii lor e exact ce trebuie, eficiența e maximă. De asemenea, nu vă faceți iluzii că i-ați putea salva din prostie pe fanii Antena 3 sau i-ați putea recupera ca să servească cumva patria. Oamenii ăia sunt pierduți. Sau, în cel mai bun caz, la vreo 50 de cărți distanță de realitate.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: