Decizie: Licitaţia de pază, anulată ilegal de CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia este obligat, prin decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, să continue licitaţia pentru pază. CE Oltenia anulase procedura după ce Mike Security Group a oferit cel mai bun preţ. Firma de pază a contestat anularea şi a obţinut câştig de cauză pe 6 octombrie. Paza carierelor miniere şi altor obiective ale CEO costă două milioane de euro pentru o perioadă de 10 luni. CE Oltenia a trimis invitaţie de participare la 16 firme, dar în cursă rămăseseră două:  Mike Security Group şi asocierea SMB, Signovince şi Gardienii SRL. Ofertele au fost analizate timp de mai multe luni, după care licitaţia a fost anulată, invocându-se descoperirea unei erori în caietul de sarcini.

Interesant este că Ion Răuţ, şeful Direcţiei de Pază din CEO, dar şi un şef de serviciu din subordinea lui au refuzat să semneze pentru anularea licitaţiei. În scurt timp, direcţia de pază a fost transformată în serviciu, Răuţ nu a mai fost director, iar celălalt salariat a fost băgat în comisia de disciplină, pe motiv că ar fi semnat condica pe trei zile în avans. „Nu am semnat raportul şi din clipă în clipă ne aşteptam. Victor Ungureanu este cercetat disciplinar şi nu a săvârşit faptele care i se impută. N-aţi făcut ce vi s-a cerut, vă luaţi sancţiunea”, a descris Răuţ situaţia la Tele3.

Fost colaborator al lui Laurenţiu Ciurel la CE Oltenia, Răuţ îşi atacă fostul stăpân. Acesta a declarat la Tele 3 că CE Oltenia este condusă de struţi, căprari şi Moş Teacă. “O companie atât de mare, cu o asemenea importanţă pentru economie, nu poate fi condusă cu politici de struţi cu capul în nisip, de căprari sau de Moş-Teacă. Sau chiar de om apăsat sau oameni apăsaţi de nişte fapte aşa cum vedem în conflict cu normele legale. Aici probabil că mai degrabă elemente managerial trebuie luate în discuţie decât unele legale”, a spus Răuţ.  (M.B.)

cnsc_paza

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: