Începe judecata în dosarul drogurilor vândute la poarta liceului

Tribunalul Gorj a dispus, vineri, începerea judecății pe fond în dosarul în care șapte tineri sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Drogurile erau vândute adolescenților din Târgu Jiu. Două rețele de traficanți acționau în același timp pe raza municipiului, iar tranzacțiile aveau loc, de cele mai multe ori, în cartierul 9 Mai, în imediata apropiere a unui liceu.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 17D/P/2020 din 08.10.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - DIICOT-Biroul Teritorial Gorj, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpații (...) dispune începerea judecăţii”, au decis magistrații.

Cei șapte tineri sunt trimiși în judecată în stare de arest preventiv. Este vorba de Mihalache Alin-Cristian, zis „Jamal”, Cercel Robert-Nicuțor, zis „Suliță/Schelet”, Drondoe Dumitru Dragoș, zis „Pisică”, Epure Ionuţ-Robert, zis „Robi/Grasu”, Cocor Viorel-Robert, zis „Poștașu”, Făget Emilian-Gabriel, zis „Emi Țiganu”, Cojocaru Alexandru-Emilian, zis „Cojo” și Mitrache Marian-Mihai, zis „Jon”.

Potrivit anchetatorilor, „Jamal” coordona un prim grup infracțional organizat din Târgu Jiu. Membrii grupului efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. „Marfa” era transportată în municipiul Târgu Jiu, porționată, ambalată și vândută în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu Jiu, cu preponderență adolescenți.

Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat, inițiat de inculpatul Cocor Viorel-Robert, zis „Poștașu”, împreună cu alte trei persoane.

Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai susțin anchetatorii.

Inculpații, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, se află în arest încă din luna iulie.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: