Demisionarii din partide şi-au făcut grup parlamentar

Mai mulţi parlamentari au demisionat sau şi-au dat demisia în ultimele săptămâni din PSD şi PNL. Aceştia au decis ieri să se constituie în grupuri parlamentare de independenţi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Acţiunea vine cu doar două zile înainte ca Guvernul Croitoru să ceară votul de învestitură în Parlament.

ostul deputat PSD, Gabriel Oprea, a fost desemnat lider coordonator al grupurilor parlamentare mixte de independenţi constituite luni atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. "Suntem independenţi şi vom susţine, pe lângă proiectele propuse de membrii celor două grupuri parlamentare independente, orice iniţiativă legislativă care vizează interesul naţional, indiferent de formaţiunea parlamentară care o iniţiază, respectiv PD-L, PSD+PC, PNL, UDMR sau minorităţi", se precizează într-o declaraţie a deputatului Gabriel Oprea.

Grupul parlamentar mixt din Camera Deputaţilor este format din 14 deputaţi independenţi: Oprea Gabriel - liderul grupului, Nicolicea Eugen, Bobeş Marin, Tabugan Ion, Burlacu Cristian Ion, Zoicaş Gheorghe, Bordeianu Dan, Dobre Cristina Elena, Coroamă Gheorghe, Păsat Dan, Marian Dan Mihai, Soporan Vasile, Rebenciuc Neculai, Irimescu Mircea. 

Grupul parlamentar mixt din Senat este format din 5 senatori independenţi: Câmpanu Liviu - liderul grupului, Anghel Iordănescu, Mărcuţianu Ovidius, Prodan Tiberiu şi Măgureanu Cezar.

Anunţurile de constituire a grupurilor mixte au fost făcute în şedinţele de plen de la Cameră şi Senat. Anterior, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să respingă cererea de formare a unui grup al independenţilor cu drepturi egale faţă de celelalte grupuri , cerere venită din partea a 13 deputaţi, foşti membri PSD şi PNL.

Conducerea Camerei a decis că informarea nu este corectă din punct de vedere al regulamentului deoarece grupul independenţilor solicită să aibă aceleaşi drepturi cu celelalte grupuri, argument cu care Biroul nu a fost de acord. "Ei se pot constitui într-un aşa-zis grup independent, pot să aibă un coordonator care poate participa la şedinţele de Birou Permanent. Dacă doresc să-şi unească secundele pe care le au la dezbateri pe anumite probleme, se pot accepta ca toate aceste secunde să le aibă un singur coleg sau doi. Nu există în acest moment posibilitatea ca o echipă de parlamentari independenţi să constituie un grup parlamentar independent cu tot ceea ce decurge din această chestiune", a declarat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea (PSD).

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: