Demiterea unui director din minerit, motiv de rupere a alianţei USL

Schimbarea unui director din minerit i-a enervat la culme pe primarii liberali care ameninţă cu ruperea protocolului. Este vorba despre Alexandru Braia de la EMC Rovinari, despre care primarii spun că este singurul director liberal din minerit.

Primarul Dorin Filip a declarat ieri la Radio Infinit că dacă acest director va fi schimbat este ameninţat protocolul USL. Acesta nu înţelege cum ministrul liberal Daniel Chiţoiu nu are un cuvânt de spus în faţa PSD. „Patru luni a făcut performanţă şi a dovedit că a fost mult mai bun ca toţi directorii pesedişti care au fost acolo şi pe ăsta îl schimbă. Este vorba şi despre orgoliu, ministrul e al nostru şi la Gorj schimbă singurul director. Dacă este nevoie şi nu ne înţelege o să rupem alianţa. Dacă PNL va renunţa la noi...“, a declarat primarul Dorin Filip la Radio Infinit.

Filip mai spune că PSD a luat totul atunci când a venit vorba despre împărţirea funcţiilor.  „Suntem în alertă noi, primarii PNL. La împărţire, PSD-ul a fost ca o mamă vitregă, a luat totul. Am discutat şi cu alţi primari din zonele miniere, suntem foarte supăraţi şi vom ajunge să rupem alianţa la nivel de Gorj. Nu ne interesează că şefii la judeţ se înţeleg bine”,  a declarat primarul din Rovinari Dorin Filip. Nouă, primarilor, ni se cer tot timpul voturi, dar când cerem şi noi ajutorul în această problemă nu ne ajută, a mai spus acesta.

Primarul comunei Bâlteni,  Gheorghe Păsărin, are aceeaşi poziţie ca Dorin Filip. „Nu cred că suntem o cantitate neglijabilă în USL”, a declarat Păsărin.

Dian Popescu: Sunt declaraţii la cald

Liderul PNL Gorj Dian Popescu a declarat ieri că nu va interveni în acest conflict, despre care a fost informat de primarii PNL pentru că este o problemă a societăţii energetice. „Mi s-a spus acest lucru. Am înţeles că primarii din acea zonă s-au înţeles cu domnul Braia, au colaborat foarte bine pe probleme dintre societate şi primării, dar nu pot să intervin eu, este treaba CEO. În plus, primarii nu pot rupe protocolul USL, sunt declaraţii la cald, dacă pot să spun aşa“, a declarat Dian Popescu.

Şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a spus că Ciurel este liber să-şi facă echipa, fără intervenţii politice: „Trebuie să realizăm că nu a fost bine când au fost puşi oameni politic. Domnul Ciurel nu mai este membru PSD şi nu poate fi influenţat. Apreciez poziţia domnului Dian Popescu”.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: