Denisa Tîlvescu, calificată la Olimpiada de la Tokyo

Federaţia Română de canotaj anunţă zilnic noi calificări ale sportivilor campioni naţionali la Olimpiada de la Tokyo din 2020. Până joi trei echipaje, cu un total de 10 sportivi, au obţinut biletele pentru Tokyo 2020 iar printre aceşti sportivi se numără şi gorjeanca Denisa Tîlvescu.

 Cu două zile înainte de finalul Campionatelor Mondiale de la Linz (Austria), România a contabilizat deja cinci ambarcaţiuni calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Încă patru mai păstrează şanse la un loc-cotă.

Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz au programat joi cursele semifinale, în urma cărora s-au stabilit echipajele care se vor lupta pentru medalii în finalele A, dar şi o parte dintre ambarcaţiunile calificate la Jocurile Olimpice din 2020. România a atacat în reuniunea de dimineaţă patru probe, dintre care trei s-au soldat cu calificări în finale şi bilete  pentru Tokyo.  

Primul echipaj calificat a fost cel al fetelor de la dublu vâsle categorie uşoară. Campioane mondiale en titre, Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă au reuşit calificarea  într-o semifinală extrem de aprigă, româncele reuşind să termine pe locul trei, după ce au luat faţa americancelor pe ultimii 500 de metri.

Au urmat băieţii de la 4 rame, Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu şi Cosmin Pascari care au câştigat semifinala în lupta cu echipajul italian.

A treia calificare a venit de la fetele din barca de 4 rame. Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, cele mai bune patru din lot,  care au tras până la ultima pală pentru a-şi asigura locul 3 în semifinală, după Australia şi Danemarca.

 Vineri, încă două echipaje tricolore şi-au pus numele pe lista ambarcaţiunilor olimpice. Ambele au fost cele de dublu vâsle. La masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache au făcut o excelentă cursă tactică în semifinale. De pe locul 5, unde se aflau la 500 de metri, cei doi tricolori au trecut linia de sosire pe locul 2, după un crescendo splendid. Locul în finală le garantează şansa la medalii, dar mai ales calificarea la JO.

Al doilea echipaj calificat a fost cel de dublu vâsle feminin. Tânărul echipaj tricolor format din Ancuţa Nicoleta Bodnar şi Geanina Simona Radiş au făcut spectacol, cu un finiş devastator. Româncele au câştigat semifinala şi dacă vor repeta cursa şi în finală se pot bate la medalii. Ambele sunt extrem de tinere: Bodnar va împlini 21 de ani pe 25 septembrie, în timp ce Radiş are 20 de ani.

Vizualizări: 1,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: