Denunţătoarea lui Şolea: „I-am dat banii şi i-am urat Sărbători fericite!”

Femeia care s-a dus la Poliţie şi Parchet pentru a cere un flagrant în urma căruia a şi fost prins cu bani marcaţi fostul secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, a apărut ieri în faţa magistratului de caz pentru a depune mărturie în acest dosar în care inculpatul este judecat în stare de arest preventiv.

Victoria Diaconescu a fost extrem de revoltată şi acum pe fostul secretar, fiind convinsă că a procedat corect, Şolea negând în continuare că i-ar fi pretins banii, el declarând la termenul anterior că a refuzat mita de peste 40 de ori.

„Am fost de acord să-i fac flagrantul domnului Şolea. Am fost la Poliţie şi am făcut autodenunţul pentru că i-am dat în 2009 o hotă. Da, am fost de acord să-l denunţ pentru că prea mult m-a minţit, prea mult m-a pus pe drumuri. Eu i-am spus domnului procuror că vreau să-i fac flagrant că sunt 20 de ani de când mă poartă pe drumuri pentru o pădure pe care nu mi-a restituit-o. Lupt pentru proprietăţile mele şi pe mine şi pe soacră-mea ne-a pus pe drumuri atâţia ani”, a declarat Victoria Diaconescu.

Soţul spune una, soţia alta

Femeia a avut şi inadvertenţe faţă de declaraţiile date imediat după realizarea flagrantului, ea neputând să spună exact cum au ajuns banii la Şolea, acesta susţinând că i-ar fi fost puşi în buzunar, după care denunţătoarea a plecat din biroul său. „La dosar spun că i-am băgat în buzunar- I-am băgat în buzunarul meu! Nu-mi mai aduc aminte toate detaliile pentru că eram foarte emoţionată!”, a spus denunţătoarea. Contradicţii au apărut şi când a fost vorba despre provenienţa celor 3000 de lei folosiţi în realizarea flagrantului. Victoria Diaconescu a declarat că banii i-a luat de la Poliţie, în timp ce soţul ei a spus că sunt banii casei. „Am fost de acord să dăm 6000 de lei în două tranşe, dar la flagrant eu nu am participat pentru că am probleme de sănătate. Am lăsat-o pe soţie. Cei 3000 de lei erau banii noştri. Eu nu mă duc să-i număr, soţia are mână liberă să umble cu ei”, a declarat soţul denunţătoarei, în timp ce sala încerca să afle de unde provin totuşi banii.

AUDIERI

Ieri a fost audiat şi un angajat al Primăriei Bumbeşti Jiu, Virgil Ciobanu, şef la Serviciul Domeniului Public, el declarând cu mâna pe Biblie că într-o scurtă discuţie avută la Parchet cu Şolea, după flagrant, fostul secretar i-a declarat că a fost forţat să ia banii, totul fiind o înscenare. Fostul secretar a spus că a rămas blocat câteva secunde, iar când a vrut să fugă după femeie să-i dea banii în birou i-a intrat Ciobanu pentru a-i cere nişte semnături pe câteva hârtii, în clipele următoare peste amândoi intrând procurorul şi poliţiştii, Şolea rămânând astfel singurul corupt celebru pe care Bumbeşti Jiul l-a dat până acum Gorjului.

POST

Primarul din Sadu, Constantin Bobaru, a solicitat Instituţiei Prefectului scoaterea la concurs a postului se secretar al primăriei.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: