„Deput” Ponta s-a încurcat în conturile din declaraţia de avere

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, şi-a reactualizat declaraţia de avere din acest an cu o informaţie care ar trebui să îi „surprindă” pe alegătorii săi din Colegiul 6. Documentul publicat miercuri pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor şi completat de autor pe 24  februarie, chiar de Dragobete, se evidenţiază cu un cont care poate fi considerat nou atâta timp care nu se regăseşte în declaraţia anterioară de avere, deşi el are câţiva ani de când există.

Contul este în euro, are suma de 1000 de euro în el şi datează tocmai din 2007, fiind deschis la Unicredit Bucureşti. Din acelaşi an există şi un cont în lei, în care deputatul are 48.512 lei, faţă de 18.750 de lei, cât existau la începutul mandatului, conform primei declaraţii de avere completate de Ponta în decembrie 2008. În declaraţia de acum mai apare şi un cont de 12.000 de lei, existent la BRD Bucureşti din anul 2004, despre care deputatul nu scrie nimic însă în declaraţia de avere de la începutul mandatului…

De abia prin vara anului trecut parlamentarul publică în declaraţia de avere de la acel moment două din cele trei conturi, în cel de lei deschis în 2007 existând atunci 53.000 de lei, iar în cel din 2004 era suma de 16.000 de lei. Cele două conturi mai apar apoi şi în declaraţia de avere din septembrie 2010, despre cel cu mia de euro făcându-se referire de abia acum, suma fiind atât de mică încât probabil deputatul a uitat de un aşa mărunţis, în 2007 şi 2008 cabinetul de avocatură al acestuia derulând contracte de miliarde de lei vechi, în perioada respectivă Ponta fiind şi senior partner la Casa Şova pe cauze penale. Motivul pentru care deputatul şi-a actualizat acum declaraţia de avere nu îl reprezintă contul respectiv în euro, ci faptul că şi-a transferat autoturismul Fiat 500 pe cabinetul de avocatură. Transferul maşinii pe cabinet se regăseşte şi în declaraţia de interese a deputatului, declaraţie în care Ponta a scris că are funcţia de „deput”, restul cuvântului mâncându-l, din grabă, cel mai probabil.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: