Deputatul Mocioi, cele mai multe contracte la stat

Declaraţia de avere şi cea de interese completată de parlamentari în această perioadă a scos la iveală aproape 30 de contracte pe care un deputat de Gorj le are încheiate prin firma sa cu statul.

Contractele sunt de prestări servicii cu diverse primării din judeţ, iar politicianul cu pricina este Niculina Mocioi, cea care deţine jumătate din acţiunile firmei Zonal Media SA, cea care editează Pandurul. Contractele au fost obţinute prin încredinţare directă şi s-au derulat pe perioade cuprinse de la o lună la un an, cum este cazul unui contract derulat cu Primăria Ţicleni, în valoare totală de 1800 de lei. Acestea vizează în principal publicarea de anunţuri sau hotărâri ale consiliilor locale sau sunt contracte de abonament la ziar. Valoarea minimă a unui contract este de 250 lei, derulat de Primăria Polovragi în aprilie 2013. Contractele cu valoarea cea mai mare, de 5952 lei, sunt semnate cu fiecare dintre primăriile comunelor Mătăsari, Bustuchin, Câlnic şi Negomir,  şi sunt  în derulare de la 1 mai până la sfârşitul anului.

Conform declaraţiei de avere, Mocioi nu are maşini înmatriculate pe numele său, dar are la Târgu Jiu un apartament de 50 mp cumpărat în 2012, în anul 2010 ea împrumutându-se la o bancă, pentru 30 de ani, cu suma de 33.600 de euro. Ca administrator al firmei sale, actualul deputat a câştigat anul trecut aproape 15.500 de lei, iar în funcţia de consilier judeţean, ales în iunie 2012, a primit o indemnizaţie de 4.149 lei.

Niculina Mocioi a fost aleasă deputatul în decembrie 2012 pe colegiul 5 – zona Târgu Jiu –Rovinari, în care mai este deputatul şi parlamentarul PSD Vasile Popeangă. Ea a fost aleasă deputat din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, fiind unul din cei trei parlamentari ai partidului la nivel de judeţ. PPDD i-a mai avut ca parlamentari în Gorj, după alegerile din 2012, pe Răzvan Rotaru şi Tudor Barbu, care însă s-au înscris recent în Partidul Conservator.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: