Deputatul Surupăceanu cere reînfiinţarea SMURD la Târgu Jiu

Mugurel Surupăceanu, deputat de Gorj, a trimis săptămâna trecută o interpelare ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, în care solicită reînfiinţarea SMURD la Târgu Jiu.

Surupăceanu susţine în interpelare că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a fost desfiinţat în 2001, pe fondul unor neînţelegeri între Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În 2007 s-a încercat fără succes reînfiinţarea acestui serviciu. Surupăceanu aminteşte în interpelare şi de o promisiune neonorată a secretarului de stat Raed Arafat, care îşi propusese ca până la finele anului trecut să reînfiinţeze SMURD în toate judeţele. „Judeţul Gorj se numără printre cele opt judeţe din ţară care nu au SMURD. În prezent, deşi serviciul Salvamont s-a bucurat de înnoirea parcului auto, pentru proiectul SMURD nu s-a primit nicio sumă din partea Consiliului Judeţean, nefiind posibilă nici măcar achiziţionarea unei ambulanţe, în condiţiile în care SAJ este suprasolicitat, iar numărul situaţiilor de urgenţă este în creştere”, se arată în interpelarea deputatul PSD Mugurel Surupăceanu.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj, Ana Duma, a declarat că sunt foarte multe de spus pe acest subiect, refuzând să discute la telefon. Aceasta a adăugat că reînfiinţarea SMURD la Târgu-Jiu ar fi de mare ajutor.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: