Doi orfani în urma accidentului de la Scoarţa

Doi copilaşi au rămas orfani, după ce părinţii lor au decedat luni seara într-un teribil accident rutier produs pe raza localităţii Copăcioasa. Unul dintre ei se afla în „maşina morţii” şi numai soarta a făcut să scape cu viaţă, acesta ajungând la spital cu răni grave, alături de alte patru persoane aflate în celălalt autoturism.

Nenorocirea s-a produs într-o curbă periculoasă la dreapta, aflată în apropierea bisericii din satul Copăcioasa. Şoferul unei Dacii, Liviu Drăgan, de 42 de ani, tocmai se urcase la volan pentru a merge cu soţia şi băieţelul de trei ani la nişte rude. Nu au mers foarte mult pentru că drumul le-a fost frânt pentru totdeauna. „Eram pe aici pe marginea drumului şi l-am văzut pe cel cu Dacia că nu a mai ţinut curba. A dat într-un Opel şi imediat s-a oprit cu capul în parbriz, şi el şi soţia, pasagera din dreapta faţă. Copilul, aflat pe bancheta din spate, a fost şi el proiectat în faţă, tot pe parbriz. Au venit nişte oameni şi l-au scos de acolo. Ceilalţi, din maşina cealaltă erau şi ei răniţi, dar cei mai mulţi au reuşit să coboare pe picioarele lor până au venit salvările”, ne-a precizat Mădălin, un tânăr care spune că a văzut momentul impactului.

Şoferul şi soţia sa, Carmen, de 36 de ani, şi-au pierdut viaţa pe loc. Medicii sosiţi în gravă cu mai multe ambulanţe au crezut că mai pot să facă ceva şi pentru ei, dar în zadar. „Eu ajunsei chiar când îl scoteau pe el din maşină. Nevastă-sa era moartă, iar pe el îl băgaseră în salvare ca să-l mai ducă la spital. Şi-au dat însă seama că e mort şi atunci l-au lăsat lângă ea”, a declarat Titu Coman, un localnic al celor doi.

Vina e a şoferului decedat

Poliţiştii care au anchetat cazul la locul accidentului spun că vina i-ar aparţine şoferului care a murit, fiind confirmate astfel informaţiile martorilor oculari care au văzut Dacia acestuia intrând pe contrasens. „Din primele cercetări se pare că conducătorul autoturismului Dacia, la ieşirea dintr-o curbă periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat pe contrasens, unde circula regulamentar un autoturism marca Opel în care se aflau patru persoane”, a menţionat inspectorul Robert Vîgaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Gorj.

La Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu Jiu au fost transportaţi toţi răniţii din acest accident, medicii trebuind să se mobilizeze la maxim pentru a putea îngriji toate persoanele în acelaşi timp. „Ne-au fost aduse cinci victime ale unui accident colectiv rutier. Toate victimele sunt acum conştiente, stabile hemodinamic şi respirator, printre ele aflându-se şi un copil de trei ani, care a rămas internat la terapie intensivă. Celelalte victime sunt la chirurgie şi ortopedie şi vor mai rămâne internate pentru tratament şi investigaţii”, a menţionat dr Madi Huzu, şefa UPU Tg Jiu.

BLOCAJ

Traficul rutier în zona accidentului a fost blocat mai bine de o oră, timp în care sute de şoferi au fost nevoiţi să aştepte la coadă finalizarea cercetărilor.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: