Elevul fotograf, condus pe ultimul drum

Despărţire definitivă de Traian Dădălău Brăiloiu, tânărul care ar fi devenit major luna viitoare dacă supravieţuia accidentului în care a fost implicat la începutul săptămânii la Lugoj. Sute de oameni l-au condus ieri pe ultimul drum, cuvintele neputând descrie durerea din sufletul celor care l-au cunoscut şi îl vor regreta de acum încolo pentru totdeauna.

Strada din faţa blocului în care a crescut Traian a devenit neîncăpătoare ieri pentru mulţimea de oameni care au ţinut să fie alături de părinţii lui pe ultimul drum. Colegi de şcoală, simpli locatari din bloc sau parlamentari de la putere şi din opoziţie, cu toţii au venit aici pentru a-i consola pe Rodica şi Teodor Dădălău, cei doi părinţi pentru care viaţa pare să nu mai aibă logică şi sens. Miliardarul George Brăiloiu, cel care a cumpărat manuscrisele lui Cioran pentru o jumătate de milion de euro, a fost tot timpul în aceste zile alături de familia nepotului său.

Fotografii cu Traian, pe spatele cărora era imprimat un mesaj de despărţire de cei dragi din partea acestuia, gândit de cei apropiaţi lui, au fost împărţite tuturor celor care au venit la ceremonia de înmormântare. Zeci de coroane cu mesaje de condoleanţe au fost scoase din apartamentul în care a locuit tânărul pasionat de arta fotografiei, foşti colegi de şcoală de-ai acestuia purtându-le apoi în deschiderea mulţimii care l-a însoţit pe Traian pe ultimul drum.

La „Tudor” a plouat pentru câteva clipe…

Sutele de oameni care l-au condus pe Traian Dădălău Brăiloiu la locul de veci s-au pus în mişcare la circa un sfert de oră după miezul zilei. Un sobor format din zece preoţi, unii fiind veniţi de la Mănăstirea Crasna, au oficiat slujba de pomenire. Cortegiul funerar a plecat de la locuinţa adolescentului şi a trecut pe strada Siretului, prin faţa Palatului Copiilor, spre Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, liceu la care Traian era elev şi încă unul foarte bun. Aici a fost şi locul în care din cer au căzut pentru câteva clipe picături de ploaie, picături pe care trecătorii de pe stradă le-au interpretat în fel şi chip…

Oamenii rămâneau însă înmărmuriţi atunci când coloana ajungea în dreptul lor, toţi regretând moartea lui Traian. Şi în trafic şoferii s-au dovedit a fi extrem de civilizaţi, deşi circulaţia a fost dată peste cap pentru câteva minute, pe perioada în care cortegiul funerar s-a deplasat pe traseul respectiv. Fix la ora 13.00 maşina care transporta sicriul lui Traian a ajuns la biserica din zona magazinului Parâng, unde a şi fost oficiată slujba religioasă.

Tânărul îşi doarme acum somnul de veci în cimitirul de la Romaneşti, unde toţi cei care l-au regretat l-au condus pe ultimul drum. Cei care nu au ajuns la cimitir şi-au exprimat regretele pe internet, contul de Facebook al celui prea devreme plecat dintre noi fiind încă activ şi dominat de o  fotografie cu un cer mult mai întunecat decât cel de ieri de la Tg Jiu. Fotografia respectivă este printre ultimele realizate de Traian şi ilustrează aproape perfect durerea din sufletele celor care îl regretă. „Azi suntem mai săraci decât ieri, am pierdut un suflet mare, un prieten drag, un bun coleg, un artist în devenire. Ai plecat departe de noi Traian , dar mai aproape de Dumnezeu lăsând în urmă durere, lacrimi şi o familie îndurerată. Să-ţi ţii obiectivul aparatului aţintit asupra tuturor celor care te-au iubit şi nu te vor uita niciodată ...”.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: