Deviza primăriţei din Alimpeşti: să „investeşti“ dar să nu se vadă

Primăria din Alimpeşti a cheltuit până acum peste 25 de miliarde de lei vechi pentru un proiect de canalizare. Cel puţin aşa afirmă pentru că în comună nimeni nu şi-a dat seama că s-ar face ceva în acest sens. Mai mult, consilierul local Leonida Belgher a declarat că ţevile pentru canalizate nu au fost montate pentru că sunt puse într-un depozit iar unele dintre ele chiar s-au spart. Mai toate cheltuielile făcute de primăriţa Elena Mosor rămân un mister pentru că în teren nu se vede nicio diferenţă.

Chiar dacă au fost cheltuite zeci de miliarde pentru canalizare, locuitorii din cele trei sate din Alimpeşti unde ar fi trebuit să fie reţea nici nu au auzit de aşa ceva. Afirmaţia este întărită de un consilier local care spune că banii au fost risipiţi aiurea. „În contract scrie că vor beneficia de reţea de canalizare trei sate ale localităţii Alimpeşti. Dacă primăriţa spune că proiectul este finalizat în proporţie de 92%, cel puţin ţevile ar trebui să fie băgate prin sate ori ţevile sunt toate la depozit. Stau în ploaie iar multe dintre ele s-au şi spart de doi ani de când au fost aduse, pentru că nu au fost acoperite cu nimic. Au cumpărat prima dată ţevi de care trebuiau însă după aceea au cumpărat alte ţevi, mult mai mici care nu se potrivesc proiectului”, afirmă Leonida Belgher, consilier local al primăriei Alimpeşti.

Acelaşi lucru îl spun şi localnici care recunosc faptul că prin satul lor nu a fost făcută nicio lucrare de canalizare până acum.

Mai mulţi bani pentru o lucrare neîncepută

Valoarea totală a proiectului este de aproape 30 de miliarde de lei, însă primăriţa din localitate, Elena Mosor, susţine că suma va trebui suplimentată pentru că, ulterior, în proiect au apărut o serie de modificări. „Ne-am gândit că este mai bine ca ţevile de canalizare să treacă pe sub pârâul Olteţ care traversează localitatea şi nu pe deasupra cum se stabilise iniţial. Nu ştim încă despre ce sumă este vorba, asta o va stabili proiectantul şi comisia care o să vină. Oricum, proiectul este realizat în proporţie de 92%, aşa că nu poate fi vorba despre sume foarte mari”, declară Elena Mosor, primarul localităţii Alimpeşti.

Dacă primăriţa susţine că proiectul are o valoare de peste 28 de miliarde de lei, pe panoul lucrărilor de execuţie a canalizării apare o altă sumă, care este mai mică cu aproximativ 7 miliarde de lei. Pe acelaşi panou este înlocuită şi data care indică termenul de execuţie prelungit cu un an.

Bancuri din Alimpeşti: Să renovezi o clădire dar să plouă în continuare

După ce şi-a păcălit locuitorii că face canalizare, primăria a avut o tentativă de a renova dispensarul din Alimpeşti. Nimeni nu ştie însă cât s-a cheltuit pentru „reabilitarea“ dispensarului unde continuă să plouă. Renovările au fost făcute cu personalul din serviciul public al primăriei şi constau în văruirea interiorului clădirii. Pentru că plouă prin acoperiş, podul dispensarului este plin de vase umplute cu apă.

„Nu vă pot spune acuma cât am cheltuit pentru că încă nu ştiu. Vom face calculele iar după aceea dacă vreţi informaţia trebuie să faceţi o cerere şi vi se vor furniza datele solicitate”, declară Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti. Primăriţa are de făcut un calcul simplu. Cât costă câţiva saci de var-

„Ştiu şi cei de la primărie că plouă aici. Ce să mai spun eu- Au dat cu var pe pereţi dar nu au făcut şi acoperişul să nu mai treacă apa. Acuma la prima ploaie iar o să fie infiltraţii de apă în pereţi”, declară Daniel Vâlceanu, medicul de familie din Alimpeşti.

Consilierii locali au ajuns la concluzia că suma cheltuită este una destul de mare motiv pentru care toată lumea a adoptat poziţia mutului. „Cred că au dat aproape 500 de milioane de lei vechi şi nu au făcut decât să acopere crăpăturile din pereţi. Nu vor să ne spună nimic, e totul secret”, declară Leonida Belgher, consilier local primăria Alimpeşti.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: