Dezbateri publice pentru continuarea lucrărilor miniere în cariere

CE Oltenia a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj în vederea continuării lucrărilor miniere în mai multe cariere din Gorj, în perimetrele de licenţă.

La agenţie au fost depuse şi rapoarte privind impactul asupra mediului întocmite de firme specializate şi, funcţie de acestea, APM Gorj poate emite sau respinge acordurile de mediu. Înainte de a lua o astfel de decizie vor fi organizate dezbateri publice în localităţile afectate de activitatea minieră. În data de 20 august va avea loc o astfel de întrunire la primăria Câlnic, de la orele 16, discuţiile fiind pentru continuarea lucrărilor la cariera Tismana II şi Tismana I.

CE Oltenia a mai solicitat acord de mediu pentru continuarea lucrărilor la cariera  Roşia, urmând ca dezbaterea raportului să aibă loc la Fărcăşeşti, la primărie, în data de 19 august, începând cu orele 16. Şi la cariera Pinoasa compania vrea să continue activitatea minieră. În acest caz, dezbaterea publică a raportului va avea loc astfel: la primăria Fărcăşeşti în data de 19 august, la primăria Câlnic în data de 20 august şi la primăria Negomir în data de 24 august. Toate cele 3 dezbateri vor începe la ora 16.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: