Dian Popescu: Aș putea candida la Consiliu Județean în 2016

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, răspunde provocării președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, cel din urmă declarând că în 2016 va candida pe același colegiu cu liberalul. Dian Popescu atrage atenția că la câștigarea alegerilor s-a discutat despre schimbarea legii electorale în sensul renunțării la colegii și menționează că în 2016 el ar putea candida la Consiliul Județean.

Reporter: Cine este candidatul PNL pe colegiul 2?

Dian Popescu: Nu pot să spun acum, oficial, cine va fi candidatul nostru. Noi am avut o întâlnire, am discutat mai multe variante. Vom face public numele candidatului nostru, foarte curând, într-o conferință de presă.

Rep.: Primarul Mazilu are cele mai multe șanse?

D.P.: După cum știți am fost la Târgu Cărbunești, a fost o propunere ca Mihai Mazilu să fie candidatul pe colegiul 2 senat. Mai sunt și alți colegi din partid care și-ar dori acest lucru. Vom vedea care din acești cinci candidați este cel mai bun pentru PNL.

Rep.: Domnul Ion Călinoiu a declarat că în 2016 va candida pe colegiul pe care veți fi și dvs. E o provocare?

D.P.: Foarte bine. Dar ar fi două lucruri de spus. Primul: PSD spune că se continuă proiectele din programul USL. În programul USL se vorbea despre schimbarea Legii electorale și renunțarea la colegii. Se revine pe liste sau orice altă soluție. Ce se întâmplă acum, păstrează sistemul electoral, acesta cu colegii? Când sunt serioși? Și doi: în 2016 s-ar putea să candidez la Consiliul Județean.

Rep.: Vă gândiți să candidați?

D.P.: Da. În 2016 aș putea fi desemnat de PNL să candidez la Consiliul Județean.

Rep.: Referitor la posturile vacante de consilier județean. Domnul Călinoiu a spus că în Consiliu vor intra doi pesediști și un liberal.

D.P.: A spus-o el. Dacă ar spune legea așa, atunci așa ar fi. Să se respecte legea și să intre în Consiliu Județean cei care urmează pe listă. Doi liberali și un social-democrat.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: