Dian Popescu: Dacă nu am banii de candidatură, mă împrumut!

Dian Popescu anunță că va candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din această iarnă. Suma de 60.000 lei impusă de liderii ALDE din Capitală pentru fiecare dintre candidați nu îl sperie pe copreședintele ALDE Gorj, care spune că în situația în care nu îi va avea, va face un împrumut bancar. Organizația județeană a partidului nu și-a stabilit deocamdată candidații, a mai spus Dian Popescu, care a nominalizat și câteva persoane din partid care ar fi potrivite pentru o funcție de deputat sau senator. 

Reporter: ALDE Gorj și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare din iarnă?

Dian Popescu: Nu s-au stabilit încă și nu poate să-i stabilească ALDE Gorj, ci conducerea de la București. Practic, în toate partidele decizia este a Bucreștiului, nu este a județelor întrucât pe candidaturi semnătura și-o pun cei doi copreședinți ALDE de la nivel național.

Rep.: Și-a depus cineva candidatura?

D.P.: N-am auzit să-și fi depus cineva candidatura. Nu s-a deschis o sesiune în acest sens. Dacă alte partide și-au stabilit e treaba lor, noi nu am stabilit deocamdată candidații.

Rep.: În cea ce vă privește pe dvs., vă mai doriți un mandat de parlamentar?

D.P.: Cu siguranță voi candida.

Rep.: Dispuneți de banii impuși de partid pentru fiecare candidat, de 60.000 lei?

D.P.: Voi vedea, dacă nu dispun am posibilitatea să mă împrumut. Orice bancă te poate împrumuta. Nu este exagerată această cerință întrucât noi suntem un partid mic, care nu este atât de cunoscut și cred că este nevoie de un efort financiar mai mare pentru a face o campanie serioasă. Voi vedea în acel moment. Dacă nu reușesc să-i strâng mă voi împrumuta, sunt bani care se returnează.

Rep.:Puteți să nominalizați câteva persoane care ar putea candida din partea ALDE la parlamentare?

D.P.: Da, domnul deputat Scarlat Iriza, domnul Marius Borcan, sunt foarte mulți. Acum dacă dau o să înceapă să-și pună întrebări. Sunt foarte mulți care pot fi candidați: Edi Lădaru, Ninel Muja, mulți, Mădălina Ciolocoi, sunt foarte mulți. Poate pierd pe cineva din vedere și n-aș vrea să se supere.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: