Dian Popescu, decis să scape de „pesedistul“ Angheloiu din PNL

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, ar putea risca excluderea din PNL Gorj, din cauza apropierii de PSD, la şedinţa care va avea loc astăzi. Acesta a demonstrat încă o dată că este de partea pesediştilor când la votul de marţi de împărţire a bugetului a votat cu PSD, chiar dacă primarii liberali nu primeau mare lucru. Interesant este că liberalii stabiliseră ca, în cazul în care Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu va lua în seamă amendamentele propuse în comisii, se vor abţine de la vot. Aşa au făcut, mai puţin Angheloiu.

Biroul Politic al PNL Gorj va analiza, în şedinţa de azi, gestul de indisciplină de care a dat dovadă, încă o dată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, care, a votat alături de PSD, repartizarea banilor în judeţ.

Radu Angheloiu a mai votat încă o dată altfel decât a decis Biroul Politic al PNL Gorj. În timp ce consilierii liberali expuneau problemele primarilor lor, Angheloiu vota cu calm bugetul.

Gestul lui Radu Angheloiu de a vota pe dos faţă de restul consilierilor judeţeni, a fost comentat după şedinţă de Gheorghe Orzan.  „Este treaba domnului Angheloiu. Noi vom aplica statutul partidului. Eu speram să fie unanimitate privind acest vor, dar... Nu s-a respectat ce am discutat în Biroul Politic. Nu ne-au luat în considerare amendamentele şi propusesem să ne abţinem“, a spus vicepreşedintele Gheorghe Orzan.

Evident deranjat că una se decide la partid şi alta face Radu Angheloiu, Dian Popescu a convocat şedinţa Biroului Politic al PNL pentru joi. Riscă excluderea din partid, nu îmi doresc acest lucru vreau să cred că votul său de marţi a fost o rătăcire”, comentează şeful liberalilor gorjeni. Dian Popescu a mai spus că inclusiv liderii de la Bucureşti au luat act de "gestul de indisciplină" al vicepreşedintelui de la judeţ.

Nici la PDL nu-i mai bine

Deciziile luate în Consiliul Judeţean au avut tot sprijinul directorului Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă. Democrat liberalul a ridicat mâna spre aprobare la fiecare punct de pe ordinea de zi.

Neaţă a făcut abstracţie de colegii săi de partid, dar şi de liberali, care s-au abţinut să voteze o parte din puncte,  fiind de acord cu mai toate propunerile de pe ordinea de zi. În acest fel Gheorghe Neaţă speră că va face o impresie bună preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, mai ales că pe data de 15 decembrie va fi organizat concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Acesta a avut însă o altă explicaţie. „Nu am avut cum să nu votez în favoarea propunerilor, dacă şi spitalului urmează să-i fie distribuită o sumă de bani”, susţine Gheorghe Neaţă.

Consilierul Ionel Manţog a spus că bugetul ar fi trecut şi fără votul lui Neaţă.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: