Dian Popescu: Giorgi va intra în legalitate

Dian Popescu întruneşte în această seară Delegaţia Permanentă a PNL Gorj. Deşi primordiale sunt detaliile candidaturii lui Mihai Mazilu la Senat, pe ordinea de zi a şedinţei se află şi propunerea de excludere din partid a lui Gabriel Giorgi, directorul Minprest. Dian Popescu este convins că de mâine Giorgi nu va mai face parte din PNL Gorj şi din Consiliul Local Târgu Jiu. Referitor la postul de director de la Minprest, Dian Popescu spune că Giorgi are posibilitatea de a-l păstra dacă se află în graţiile lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, care deţine 95% din Minprest. Ba mai mult, şeful liberalilor crede că Gabriel Giorgi „va intra în legalitate“ şi se va înscrie în PSD imediat ce va fi exclus din PNL.

Rep.: Aţi convocat Delegaţia Permanentă. Pe ordinea de zi se află şi propunerea de excludere a lui Gabriel Giorgi din PNL Gorj?

D.P.: Delegaţia Permanentă a PNL Gorj are loc joi seară, începând cu orele 18.00, la Târgu Cărbuneşti. Primarul Mihai Mazilu a fost aprobat marţi în Biroul Politic Naţional şi vom discuta detaliile candidaturii sale la Senat. Cu toate acestea, pe ordinea de zi a şedinţei se află şi propunerea de excludere a lui Giorgi.

Rep.: În rândul membrilor PNL există persoane care nu sunt de acord cu excluderea lui Giorgi din partid. Vă aşteptaţi ca propunerea de excludere să cadă la vot?    

D.P.: Nu am nici un fel de dubii în această privinţă. Giorgi va fi exclus din PNL joi seară. Delegaţia Permanentă are 140 de oameni, dacă vor exista 3-4 persoane care nu vor fi de acord cu excluderea lui Giorgi nu au decât să se abţină la vot. Cu siguranţă, propunerea de excludere nu va cădea la vot. Mai mulţi membri PNL mi-au cerut să trec pe ordinea de zi a Delegaţiei Permanente propunerea de excludere a lui Giorgi. Nu mi-am dorit să se ajungă aici, dar domnul Giorgi a depăşit limita şi şi-a jignit colegii în repetate rânduri.

Rep.: Domnul Giorgi se aşteaptă să fie schimbată conducerea PNL Gorj după alegerile europarlamentare din cauza rezultatelor partidului. Aveţi emoţii?

D.P.: Nu am nici un fel de emoţii. Rezultatele partidului nu vor fi slabe la alegerile europarlamentare. Eu sper să obţinem peste 20%, dar nu depinde numai de mine. Votul este împărţit în două: odată votul prin organizare şi odată votul politic la nivel naţional. În plus, îi transmit domnului Giorgi că nu voi schimbat din funcţia de conducere a PNL Gorj nici acum şi nici la alegerile din toamnă. La Gorj, Giorgi merge după acea intoxicare după care merge şi PSD la nivel naţional când vine vorba de domnul Crin Antonescu.

Rep.: Credeţi că domnul Giorgi se va înscrie în PSD?

D.P.: Domnul Giorgi este purtătorul de cuvânt al PSD, dar cu un carnet de membru PNL. De joi seara va intra în legalitate, îi vom da posibilitatea să facă acest pas şi cu siguranţă se va înscrie imediat în PSD.

Rep.: Ce se va întâmpla cu funcţiile deţinute de Gabriel Giorgi?

D.P.: Funcţia de consilier local la Târgu Jiu o pierde, odată ce va fi exclus din PNL. În ceea ce priveşte funcţia de director la Minprest rămâne la aprecierea lui managerului Ciurel. În momentul de faţă, Giorgi are susţinerea PSD şi nu cred că va pierde deocamdată funcţia de director la Minprest.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: