Dian Popescu îl vrea pe Ciurel în ALDE

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, îi vede pe Victor Ponta şi Laurenţiu Ciurel pe cai mari în politică, după ce au fost achitaţi în primă instanţă în dosarul Turceni - Rovinari. Dian Popescu a spus într-un interviu la TV Sud că l-ar vrea pe Ciurel în partid, chiar dacă este un politician prost. Îl apreciază ca profesionist, deşi Ciurel este directorul care a dus Complexul Energetic Oltenia în pragul insolvenţei, cu pierderi de sute de milioane de euro în trei ani.

Reporter: Cum vedeţi evoluţia Pro România, partidul lui Victor Ponta?

Dian Popescu: Nu pot decât să spun că Ponta nu şi-a spus ultimul cuvânt. Eu, ca politician care sunt în alt partid, privesc cu atenţie mişcările lui politice. Unii îl văd mort, eu nu-l văd. Atrag atenţia că niciodată nu a făcut în politică prostii. Ponta va face în continuare o figură în politică, are o mare experienţă, a fost tras pe dreapta prin metode neortodoxe, chiar oculte. Uşor, uşor, lucrurile astea au ieşit la iveală, uitaţi-vă achitarea din dosarul Turceni-Rovinari, uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu familia lui la DNA Ploieşti, cum au vrut să îi facă dosar. Ponta mai are decizia finală şi sper din tot sufletul ca şi el, şi Ciurel, şi Tavi Graure, toţi oamenii aceştia pe care i-am apreciat, i-am şi criticat, să îşi dovedească nevinovăţia. Toţi aceşti oameni capabili din CE Oltenia au fost târâţi în acest proces în care Ponta era ţinta. Sper ca aceşti oameni să revină în conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Reporter: Şi Laurenţiu Ciurel? Are vreo şansă?

Dian Popescu: Şi Laurenţiu Ciurel. Este un om cu mare experienţă. Nu înseamnă neapărat să revină manager.

Reporter: Să revină şi în politică?

Dian Popescu: Da, să revină în PSD, pentru că este un prost politician. Este un bun profesionist, recunosc că m-am consultat cu el, dar este un prost politician, aşa că e bine să revină în PSD.

Reporter: Poate vine la ALDE.

Dian Popescu: Poate vine la ALDE. În ALDE, cu mine preşedinte, Ciurel ar fi un bun executant.

Reporter: I-aţi propune să vină în ALDE?

Dian Popescu: Da, i-aş propune. Ciurel nu este un om cu viziune. Am zis că este un prost politician, pentru că în PSD a intrat ca oportunist, să ajungă director. Nu era locul lui acolo.

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: