Rotaru: Liberalii ar fi vrut să rămân la mâna lor

Marian Rotaru, fostul primar din Lelești, pare dispus să se alieze cu PNL la Motru dacă liberalii îi cedează postul de viceprimar la Bâlteni. Afirmațiile au fost făcute la un post de radio local și Rotaru dă de înțeles că liberalii vor să facă alianțe doar în zonele unde au ei nevoie.

Rep.: La ce înțelegere ați ajuns cu PNL?
Marian Rotaru: La nicio înțelegere. Ei ar fi vrut așa, să rămâne noi la mâna dumnealor. N-am fost o dată mușcat de șarpe, când am fost la mâna dumnealor și eram aceeaşi echipă? Trebuia să mă mai muște o dată, să fie acum și mai veninos? Problema se pune altfel, nu m-a întrebat nimeni nimic, nu m-au întrebat de Bâlteni sau de Dănești.

Rep.: Care au fost discuțiile pentru Motru?
M.R.: Ce om normal la cap ar pierde viceprimar la Motru? Credeți că dacă eu aș avea ceva concret aș renunța la Motru? Ei au spus că am refuzat eu la Motru, dar nici măcar nu s-a negociat nimic. Nu sunt orgolios, nu vreau nimic de la nimeni, ați văzut că și campania electorală mi-am făcut-o aproape singur, dar acest domn director Sanda de la Motru a fost la mine la PSRO, vă arăt adeziunea, dar când a auzit că noi suntem cumva la PNL nu a vrut să mai candideze și a trebuit să găsesc altă soluție. Cum pot acum să spună cei de la PNL că domnul Sanda va merge și va înclina balanța?

Rep.: Excludeți prin protocolul cu PSD o alianță cu PNL?
M.R.: Doamne ferește, cu niciunul, dar nu m-au întrebat. Dacă PNL îmi spune o localitate unde nu pot să fac cu PSD și pot să fac cu ei, vă spun public că răspunsul este da. Cu PMP nu am unde, cu ALDE nu am unde.

Rep.: Ați discutat cu domnul Geoană, a fost de acord să încheiați cu PSD?
M.R.: Cu domnul Geoană am discutat să-mi conserv voturile pe care le-am luat, să nu dezamăgim electoratul și să ne vedem mai departe de ascensiunea pe care o avem. Că ei nu vor respecta acel protocol, asta e altceva. Eu la Bâlteni sunt dispus acum, dacă PNL are nevoie de voturile noastre, sunt dispus să vorbesc cu colegii, de ce acolo nu vor să ne dea postul de viceprimar? Acolo pot să facă majoritatea cu noi, dar nu mai insistă.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: