Eduard Lădaru: Nu puteam să candidez fără să am o susţinere a partidului

Eduard Lădaru spune că nu a renunţat la funcţia de viceprimar la Târgu Jiu, explicând că partidul din care face parte, respectiv ALDE, nu l-a susţinut pentru această funcţie. Pentru că nu a ridicat pretenţii la funcţia de viceprimar la Târgu Jiu, ALDE a primit de la PSD mai multe funcţii de viceprimar în alte localităţi. PSD a refuzat astfel să cedeze un post partenerilor de alianţă, preferând să păstreze ambele funcţii de viceprimar la Târgu Jiu.

Reporter: Ce v-a determinat să renunţaţi la funcţia de viceprimar la Târgu Jiu?
Eduard Lădaru: Nu am renunţat eu la funcţia de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, așa a fost negocierea pornită de la centru, aşa s-a negociat între partidele noastre. A rămas ca majoritatea să fie PSD şi ALDE, viceprimarii amândoi la Târgu Jiu să rămână la Partidul Social Democrat. În aceste condiţii nu puteam să candidez fără să am o susţinere a partidului din care fac parte.

Rep.: ALDE are vreun beneficiu ca urmare a acestei înţelegeri cu PSD?
E.L.: Negocierile s-au desfășurat la București și bineînțeles că per general, având în vedere că lucrurile s-au tranșat în acest fel, cu siguranță am avut beneficii în alte localități, în alte zone ale țării, în alte Consilii Județene din țară. Până la urmă nu la Târgu Jiu se decide se ce întâmplă în ALDE, se decide la București ceea ce se întâmplă în ALDE, având în vedere că vin și alegerile parlamentare și vom vedea ce se va întâmpla și acolo. Vedeți foarte bine că scena politică este destul de tumultuoasă, zbuciumată. Vedeți că UNPR urmează să fuzioneze cu Partidul Național Liberal și sunt foarte multe lucruri complicate, astfel că negocierile continuă la București și vom vedea ce se va întâmpla până la alegerile din toamnă.

Rep.: Din informaţiile noastre, ALDE Gorj a primit în schimbul cedării funcţiei de viceprimar la Târgu Jiu cinci funcții de viceprimar în alte localităţi. Este adevărat?
E.L.: Nu, negocierea nu s-a purtat în acest fel. În ceea ce privește municipiul Târgu Jiu, negocierile s-au purtat la București. În ceea ce privește celelalte localităţi, într-adevăr, negocierile s-au purtat aici și nu știu exact care sunt localităţile unde s-au obținut viceprimari ALDE.

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: