Dian Popescu: Poate cedăm posturi de parlamentari PSD-ului

Împărţirea dintre PNL şi PSD nu este bătută în cuie, spune Dian Popescu, liderul liberalilor. Mai mult, acesta spune că orice este posibil, inclusiv schimbarea candidatului la Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, Popescu a fost prezentat altfel povestea colegiilor de parlamentari, în condiţiile în care mai mulţi pesedişti au pus ochii pe colegiilor PNL. Interesant este că Popescu nu mai e aşa tranşant. Orice se poate negocia, a spus acesta la Radio Infinit.

Aţi stabilit localităţile dar nu aţi terminat cu protocoalele. Cum rezolvaţi cu Prigoria şi Câlnic?

Domnul Călinoiu şi cu mine mergem săptămâna aceasta, trebuia să mergem joi dar a intervenit ceva. Doamna Iliescu este pe lista de consilier judeţean, este nominalizată pe loc eligibil. Este unul dintre colaboratorii mei în PNL. O să rezolvăm şi la Câlnic, cu primarul Mitică Vulpe. Dacă nu se vor lăsa vor trebui să părăsească partidele. 

V-aţi propus un număr de primari?

Am discutat un target de 28 de primari. Avem o ţintă şi facem tot posibilul să atingem această ţintă.

Negociaţi Novaciul?

S-a dovedit că nu mai este fieful PSD, actualul primar e de la PC. Domnul Todea nu mai candidează. Cu siguranţă vom câştiga Novaciul, avem câteva persoane dar nu am stabilit concret.

La Tismana- Negociaţi cu primarul?

Este posibil să discutăm şi cu primarul în funcţie. Nu l-am curtat pe Buzianu, nici nu-l cunosc bine, l-am văzut doar o dată. Port discuţii cu primarii în funcţie ai PDL, nu exclud pe nimeni ca şi candidat. Cred că în două-trei luni vom anunţa candidaţii.

Cum comentaţi zvonurile că Ilie Petrescu va candida la Motru susţinut de PDL?

Nu pot să comentez, nu am vorbit cu Ilie Petrescu aşa ceva. 

Îl lăsaţi pe Vasile Râbu să candideze pe Colegiul 4 aşa cum îşi doreşte, colegiul PNL-ului?

Nu trebuie să-l las eu. Conform protocolului ACD este o paritate la nivel de deputaţi şi senatori, care poate fi depăşită la Gorj, poate să aibă PSD un senator şi un deputat în plus compensând în alt judeţ. Depinde de discuţiile pe care le vom avea cu dl Ponta, vedem persoanele, opţiunile. Dânşii au trei colegii de deputaţi şi unul de senat. Normal, posturile lui Ruşeţ, Cosmin Popescu şi Militaru ar trebui să rămână PNL. Poate cedăm un post, două posturi, nu e bătut în cuie, Depinde şi de Bucureşti, centrul va decide asupra persoanelor. Oricum cred că se vor redesena colegiile.

Vasile Râbu a lucrat în minerit mult timp şi cred că e potrivit pentru zona minieră, dar sigur ar câştiga în faţa lui Severus Militaru.

De Ion Ciocea ce spuneţi- Şi el vrea să candideze.

Este un politician care în administraţie şi-a făcut treaba şi aş vrea să-l copiez pe Ciocea din mai multe puncte de vedere. Este un primar care a câştigat cu 60-70 la sută. Este un candidat bun pentru poziţia de deputat.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: