Dian Popescu şi Marin Condescu la ministrul Economiei

Senatorul Dian Popescu împreună cu o delegaţie a liderilor de sindicat din mai multe companii cu activitate în domeniul resurselor minerale, condusă de Marin Condescu, s-au întâlnit ieri cu ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, şi cu Sorin Găman, director general în cadrul Ministerului Economiei pentru a prezenta problemele cu care se confruntă sectorul resurselor minerale.

La discuţii au participat Lucian Ţăran, preşedintele sindicatului Cuprumin Abrud, Ilie Scarlat, preşedintele sindicatului Carbonifera Ploieşti şi Mugurel Huţuleac, preşedintele sindicatului Companiei Naţionale a Uraniului. Reprezentanţii sindicatelor au prezentat unele dintre dificultăţile cu care se confruntă sectorul resurselor minerale, referindu-se la probleme legate de producţie şi valorificarea produselor, chestiuni juridice şi de patrimoniu, financiare şi de personal. „S-a discutat pe fiecare ramură în parte ca Ministerul Economiei să asigure dezvoltarea domeniului respectiv şi păstrarea locurilor de muncă. De asemenea, s-au purtat discuţii pe marginea noului proiect pe Legea Minelor, fiecare specialist dintr-o anumită industrie trebuind să-şi expună punctul de vedere. Odată ce va fi pus pe site-ul Parlamentului, proiectul va fi supus dezbaterii publice, iar eu voi purta discuţii în acest sens cu specialiştii din fiecare ramură. Discutăm aici de redeschiderea minelor şi carierelor şi automat de crearea de noi locuri de muncă”, a declarat senatorul Dian Popescu.

Ministrul Economiei i-a asigurat pe cei prezenţi la discuţie de totala sa deschidere pentru colaborare, pentru un dialog periodic eficient cu toţi factorii implicaţi în rezolvarea problemelor cu care se confruntă acest sector de activitate. „Am văzut deschidere totală din partea ministrului Economiei şi mă bucur că am reuşit să contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Ministerul Economiei şi sindicate”, a mai precizat Dian Popescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: