Marin Condescu: Preluarea Juventus Bucureşti, o prostie de campanie electorală

Fostul preşedinte al Clubului Pandurii, Marin Condescu, nu agreează ideea preluării echipei nou promovate Juventus București şi „transformarea” ei în Pandurii Târgu Jiu. „E o prostie cu scop electoral”, crede Condescu, care vorbește din nou despre jocurile de culise făcute pentru ca echipa să retrogradeze. Oricum, Marin Condescu spune că „Pandurii Târgu Jiu rămâne Pandurii Târgu Jiu” și că „nu este o rușine că a retrogradat”.  

Reporter: Care sunt planurile în ceea ce privește fotbalul local, acum după retrogradarea celor de la Pandurii Târgu Jiu în liga secundă?

Marin Condescu: Sunt două căi pe care le urmărim. Una este retrogradarea și continuăm în divizia B cu obiectiv clar de promovare. Sunt două posibilități, am și fost miercuri la Primăria Motru, să jucăm la Motru. Este și a doua posibilitate la Turceni. Condiții bune la Turceni, doar suprafața de joc este în alt mod. Și al doilea, am atacat în instanță și hotărârea comitetului executiv de omologare al rezultatelor, iar în 22 mai ne-a venit hotărârea de la comisia de refuz privind cele 3, 6 puncte, plus 150 mii lei amendă care ni s-au dat pentru meciul de la Târgu Mureș, când nu s-a putut juca pe acea suprafață. Și am cerut federației să nu programeze meciul de baraj dintre Poli Timișoara și UTA Arad până nu se judecă această cauză a noastră.

Rep.: A fost lansată și ipoteza preluării echipei Juventus București. Cum priviți această variantă?

M.C.: O prostie! O chestie de campanie electorală. Bineînțeles, că și la Târgu Jiu, ca și la Severin, dacă un om de afaceri cumpără o echipă, poate să închirieze stadionul fără niciun fel de probleme, pot să joace. Nu numai Juventus, a venit și Sportul Studențesc, dacă ne aducem aminte, cu ani în urmă. Dar Pandurii Târgu Jiu rămâne Pandurii Târgu Jiu. Iar faptul că a retrogradat nu este o rușine, în condițiile în care factorii importanți, care acum lansează fel de fel de zvonuri pe piață numai pentru campania electorală, au adus această echipă în stare de insolvență. Am fost toți la un pas de fericire, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, două-trei echipe s-au unit, motivând celelalte echipe care au jucat cu noi, demotivându-le atunci când au jucat cu ei. Sunt lucruri care cu timpul se vor demonstra. Dacă ne ducem în liga a II-a, Pandurii rămân Pandurii. O spun încă o dată: toate suprafețele de  joc de la stadionul central sunt date clubului spre folosință până în anul 2020. Toate bunurile care există acolo sunt trecute la masa credală. Această șmecherie de a spune că intră echipa asta în faliment, de a înșela atât creditorii, dar mai ales jucătorii, mi se pare cea mai mare nesimțire care putea să existe în mintea unora. Nicio problemă, dacă nu pot să mai finanțeze echipa, se găsesc soluții.

Rep.: CE Oltenia va relua finanțarea? Ce știți?

M.C.: Depinde foarte mult de partenerii sociali care încheie Contractul Colectiv de Muncă dacă va finanța această echipă pe viitor. Iar oamenii au spus clar: atâta timp cât vom avea salariile mai mici decât în 2013, nu credem că se poate finanța. Dar dacă toți suntem hotărâți să salvăm această echipă onorabil, și nu furând drepturile unor oameni, lucrurile sunt în regulă, sunt așteptați să vină aici. Încet-încet încep să se vadă toate manevrele care s-au făcut în ultimul timp, ai cui emisari au fost și ce măsuri și atitudini și manevre au făcut împotriva echipei.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: