Primarul din Tismana se simte abandonat de şefii PSD Gorj

Primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu, este supărat pe colegii din PSD. Motivul? Nu s-a reuşit formarea unei alianţe politice pentru a fi stabilit noul viceprimar. „Consilierii îşi permit să facă 90% politică şi 10% administraţie, eu trebuie să fac exact invers”, se plânge Slivilescu, care are pe cap problema salubrizării din oraş.

 Reporter: Aţi rezolvat problema salubrizării?

Marian Slivilescu: Este o problemă grea pentru mine, probabil cea mai grea de când sunt primar, în ceea ce priveşte serviciul de salubrizare. Nu mai este posibilă subvenţionarea de la primărie a unor cheltuieli legate de salubrizare. Nu mai este posibil acest lucru, şi de aproape o lună de zile am încercat împreună cu Consiliul Local să găsim o variantă acceptată de majoritate prin care o nouă taxă de salubrizare să fie impusă în localitate.

 Rep.: Care consilieri vă fac probleme?

M.S: Şi consilierii PNL şi independenţii, ştiţi că la noi este o situaţie destul de inconfortabilă pentru primar. Din cei 15 consilieri, nu există grup care să nu aibă mai mult de cinci consilieri şi este nevoie întotdeauna de alianţe, alianţe pe care le-am făcut până acum cu ALDE. Se pare că n-a mai funcţionat nici această alianţă, deci am probleme, nu eu, are localitatea probleme. Consilierii îşi permit să facă 90% politică şi 10% administraţie, eu trebuie să fac exact invers.

 Rep.: Aţi rezolvat problema viceprimarului la Tismana?

M.S.: Nici problema viceprimarului nu este rezolvată, pentru că nu este o majoritate, nimeni n-a reuşit să-şi impună până acum un viceprimar. Vă daţi seama că această problemă a salubrizării a pus paie pe foc şi acum apar diferite pretenţii din partea unor grupuri de consilieri care ar vrea să-şi promoveze şi un viceprimar la nivelul localităţii. Ceea ce este foarte necesar, dar nu cu acest preţ, al speculării unei probleme prea serioase ca să o bălăcărim în politică şi-n electorat. Din luna noiembrie stau fără viceprimar şi am tot sperat că voi primi sprijinul celor de la judeţ, la care am fost de nenumărate ori, se pare că va trebui să ne descurcăm cu resursele locale, pentru că am fost abandonaţi din punctul de vedere al interesului judeţean faţă de noi.

 Rep.: V-au abandonat liderii PSD Gorj?

M.S: Faptul că nu au reuşit până în prezent să ne sprijine, aşa cum au promis, în realizarea unei alianţe sau în a-mi lăsa mie mână liberă să fac o alianţă la nivel local, cred că este interpretarea pe care trebuie să o dau.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: