Dian Popescu, supărat că nu a fost felicitat de „partenerii” din PSD şi PRM

La o lună şi ceva de la alegerile care l-au propulsat oficial în fruntea PNL Gorj, Dian Popescu mărturiseşte că încă nu a primit nici un telefon „de felicitare” din partea filialelor judeţene ale PSD şi PRM, partide cu care, teoretic, liberalii formează, de voie de nevoie, o coaliţie în cadrul Consiliului Judeţean. Mai mult, ieri şefii PRM Gorj au recunoscut că nu îl cunosc pe cel cu care ar fi trebuit să se vadă până acum măcar de ochii lumii, preşedintele liberalilor fiind „săpunit”, în schimb, în ultima vreme de partenerii de coaliţie

Alegerile din 4 septembrie de la liberali au trecut de mult, au fost chiar şi validate, iar Dian Popescu se vede nevoit să recunoască faptul că nimeni de la PSD nu i-a transmis vreun mesaj după preluarea atribuţiilor de preşedinte, deşi social-democraţii nu ratează nicio ocazie să vorbească despre alianţa pe care o au cu liberalii la nivel de Consiliu Judeţean.

„Ei se ţin mari, dar nu-i asta o problemă pentru mine. Mi-au transmis prin Angheloiu ceva despre o întâlnire, de parcă nu ne-am cunoaşte, nu am fi din Târgu Jiu cu toţii sau nu ar putea să afle telefonul meu, în cazul în care nu-l ştiu. Nu cred că e nevoie de emisari şi oricum eu singur nu mă duc la nicio întâlnire cu ei. Dacă vor dori vreo întâlnire voi forma o echipă, voi lua 7-8 vicepreşedinţi şi mergem ca delegaţie oficială, nu mă întâlnesc doar eu cu ei ca să aud după aia cine ştie ce. Pentru mine este clar un lucru, acela că pe ei îi interesează doar să meargă cu PRM şi noi şi să ieşim din coaliţia asta de la Consiliul Judeţean. Ei lucrează de pe poziţii de forţă şi nu sunt oameni cu care să faci o alianţă politică”, spune Dian Popescu.

PRM: Liberalii nu ştiu decât să ceară funcţii

Nici mai-marii PRM Gorj nu au prea multe în comun cu „partenerul” aflat în fruntea filialei judeţene a PNL. Preşedintele interimar Dumitru Dascălu şi prim-vicepreşedintele Gheorghe Bucălăete au confirmat ieri nu doar că nu i-au dat un telefon de felicitare lui Dian Popescu. „Ce-l opreşte pe Dian Popescu să iniţieze el o asemenea întâlnire- Dacă Dian Popescu ar gândi pentru gorjeni această coaliţie de la nivel de Consiliu Judeţean ar merge mai bine în interesul gorjenilor. Eu pe liberali nu i-am văzut decât cerând funcţii. Ei au vicepreşedinte la Consiliu, au posibilitatea de-a face ceea ce şi-au propus. Eu unul nici nu am nevoie să mă cunoască Dian Popescu, important este să mă cunoască electoratul”, spunea ieri Dumitru Dascălu, semn că relaţia dintre PRM şi PNL va evolua la Gorj cel puţin ca şi până acum. Un singur lucru le leagă însă pe ambele partide de PSD, colaborarea din Consiliul Judeţean, o colaborare care nu are la bază protocoale scrise, ci doar înţelegeri din care, culmea, ambii parteneri ai social-democraţilor spun că ies în pierdere. Până acum pierderile nu par a fi unele majore, coaliţia continuând să existe pe mai departe, în ciuda declaraţiilor de genul celor menţionate mai sus.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: