Dian Popescu vrea să fie senator pentru că deputat era prea puţin

Liderul liberalilor din judeţ va candida din partea organizaţiei judeţene pentru un post de senator în viitoarele alegeri parlamentare, deşi data acestora încă nu este ştiută.

Dian Popescu spune că o candidatură pentru un post de senator împotriva actualului parlamentar Ion Ruşeţ îl obligă la foarte multă muncă. Actualul senator spune că nu se sperie de intra în cursă a liderului liberal, Ruşeţ fiind convins că îşi va menţine mandatul, deşi Dian Popescu nu-i dă prea multe şanse în acest sens. 12 procente, atâta crede că va obţine Ruşeţ. „Nici eu nu-i dau multe şanse. Serios, dar aşteptăm campania când o să observaţi că atitudinea va fi una combativă. Nu-i dau multe şanse. Mă bucur că candidează pentru că voi munci mai puţin în colegiul meu, dacă voi fi candidat“, a declarat senatorul PDL.

În ceea ce-l priveşte pe Dian Popescu, acesta ar fi putut să candideze şi pentru un post de deputat, dar consideră că acolo victoria ar fi fost mult prea uşoară. Omul de afaceri aflat în fruntea PNL Gorj a decis că implicarea sa într-o astfel de candidatură este pe măsura funcţiei politice pe care o are în partid.

Din cauza unor presiuni din partea primarilor nu am mai putut sa mă eschivez. Ieşeam deputat cu mare uşurinţă, dar fugeam de răspundere, dar nu vreau să mă ascund după un colegiu de deputat, n-aş mai putea să-i privesc în ochi pe colegii mei. Dacă tot merg, ca preşedinte să merg unde mi-e poziţia, să candidez la Senat“, a spus Dian Popescu.

DEZINTERES

Dian Popescu se declara neinteresat de funcţii publice atunci când a fost ales în fruntea organizaţiei, dar acum filiala îl susţine să devină senator, primul după mai bine de un deceniu şi jumătate. În 1996 PNL Gorj a avut pentru prima şi singura dată în istoria sa doi senatori, Vasile Ungureanu şi Dumitru Huidu, despre destinul lor nemaiştiindu-se prea multe. Primul e pensionar, iar celălalt a plecat în străinătate după ce afacerile ce purtau chiar marca „Senator” nu i-au mai mers în vremuri de criză.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: