Dian Popescu: “Vrem o funcţie în Ministerul Finanţelor pentru un gorjean”

Dian Popescu, şeful liberalilor gorjeni, răspunde vehement atacurilor fostului lider Dan Ilie Morega. La doar câteva zile de la Congresul Extraordinar al PNL, Morega îl acuză pe Dian Popescu de faptul că nu a făcut nimic pentru organizaţia de la Gorj, în ciuda funcţiilor obţinute la nivel naţional în PNL de către Virgil Drăguşin şi Ion Navlea. Dian Popescu consideră că PNL a făcut mari progrese de când este el la conducerea partidului, spre deosebire de perioada în care era lider Dan Ilie Morega. Popescu se laudă cu funcţiile de subsecretari de stat deţinute de liberali gorjeni şi spune că va încerca să obţină un post pentru Gorj şi în Ministerul de Finanţe.

Rep.: Dan Ilie Morega spune că aţi adus PNL la dezastru din cauză că mai  multe filiale locale au devenit inactive şi că oameni de valoare au trecut la PSD. Cum comentaţi acuzaţiile aduse?

D.P.: Nu ştiu în ce calitate vorbeşte domnul Morega. În loc să arunce cu noroi în activitatea altora ar face bine să spună câţi oameni a avut PNL în structurile centrale ale partidului pe vremea când era el preşedinte. Până acum filiala de la Gorj a PNL a stat în umbră, iar Gorjul a fost izolat din cauză proastei relaţii pe care a avut-o Morega cu conducerea centrală a partidului. În momentul de faţă, avem ca reprezentanţii pe Virgil Drăguşin în Comisia de Arbitraj şi pe Ion Navlea în Comisia de Cenzori. Cei care spun că puteam obţine mai mult sunt analfabeţi în politică şi nu cunosc statutul partidului.

Rep.: Domnul Dan Ilie Morega spune că le-aţi promis oamenilor care v-au ajutat în campanie posturi de miniştri şi secretari de stat. După spusele dumnealui, era vorba cam de vreo 35 de funcţii. Ce ne puteţi spune în legătură cu acestea?

D.P.: Domnul Morega vede că nu-l mai bagă nimeni în seamă şi trebuie să găsească pentru a mai apărea în presă. Ce vreau eu să-i reamintesc este că pe  vremea dumnealui liberalii de la Gorj nu aveau oameni în ministere, deşi PNL era unic la Guvern. Asta pentru că Morega nu suporta să vadă pe nimeni la Bucureşti, în afară de el. Acum avem trei subsecretari de stat: Octavian Lupulescu în Ministerul Justiţiei; Telu Pârvulescu în Ministerul Economiei şi Lori Boian, director adjunct la Romarm. Şi oricum din Gorj vom avea mai mulţi secretari de stat.

Rep.: Vreţi să spuneţi că vor mai fi liberali din Gorj promovaţi în funcţii de conducere în administraţia centrală?

D.P.: Cu siguranţă lista va continua. Încercăm să obţinem o funcţie în Ministerul Finanţelor pentru Gorj.

Rep.: În ultima perioadă au apărut tot felul de zvonuri potrivit cărora sunt foarte mulţi liberali gorjeni nemulţumiţi din cauza împărţirii funcţiilor la deconcentrate. Credeţi că va avea de suferit protocolul USL? 

D.P.: Nemulţumiri privind împărţirea funcţiilor la instituţiile deconcentrare există şi în rândul filialelor PNL ale altor judeţe din ţară. Ne vom întâlni la Bucureşti toţi preşedinţii organizaţiilor PNL cu copreşedinţii USL pentru a discuta aceste probleme.

Rep.: Veţi mai cere funcţii pentru liberali la instituţiile deconcentrate din Gorj?

D.P.: Vom vorbi despre funcţii la instituţiile deconcentrate din Gorj abia după reorganizare. Peste aproximativ două săptămâni va începe procesul de reorganizare care va viza mai multe instituţii. De exemplu, Garda Financiară se va uni cu Vama. Aşa că n-are rost să ne punem acum oamenii în funcţii de conducere, pentru ca apoi să dispară posturile respective.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: