Din culisele „demiterii“ lui Andrei

Acum este, acum nu este! Emoţii mari a avut marţi seară,  prefectul de Gorj Liviu Andrei după ce a aflat de la subprefect, că Victor Ponta a anunţat pe posturile de televiziune că toţi reprezentanţii Guvernului în teritoriu vor fi demişi. După ce Andrei s-a văzut plecat, iar USL a aruncat pe piaţă numele viitorului prefect, Ponta a fost înduplecat, se pare, de şefii PSD Gorj şi a revenit asupra ordinului de demitere, astfel că ieri, lui Andrei i-a venit inima la loc.

Conform zvonisticii, prefectul Liviu Andrei era aproape sigur că nu va demis, deoarece rămânerea sa pe funcţie a fost o condiţie pusă liberalilor de către naşul său, actualul primar al oraşului Rovinari, Dorin Filip, în momentul în care a decis să părăsească PDL, în favoarea PNL.

„Eu îl iubesc pe Filip şi el mă iubeşte pe mine“

Liviu Andrei nu a recunoscut că ar avea cunoştinţă de eventuale negocieri între naşul său Dorin Filip şi şeful liberalilor gorjeni Dian Popescu, însă a spus că s-ar bucura dacă s-a întâmplat acest lucru, pentru că el îşi iubeşte naşul şi naşul său , la rândul său, îl iubeşte. Şi, ca o mulţumire, Andrei a spus că nu o să-l trădeze niciodată pe naşul său şi o să-i rămână mereu alături, indiferent ce se va întâmpla. ”Sunt foarte bucuros dacă s-a întâmplat asta ( n.r. Negocierea între Filip şi Popescu) Vreau să vă spus că-mi iubesc naşul şi el mă iubeşte pe mine. Avem o relaţie de parteneriat extraordinară şi niciodată n-o să-l trădez. O să fiu alături de el tot timpul”, a declarat Andrei. Deşi oficial nu s-a recunoscut această negociere, discuţia a avut loc şi acum s-a adeverit dat fiind faptul că Andrei este prefectul cu moţ în frunte, singurul care a supravieţuit schimbărilor operate de noul Cabinet.

Ponta, presat de Cârciumaru şi Călinoiu

Conform bârfelor de la nivel judeţean,  marţi seară, în momentul anunţului  de schimbare din funcţii făcut de premier pe televiziuni, liderii PSD Gorj, în speţă, Florin Cîrciumaru şi Ion Călinoiu, l-au sunat pe Victor Ponta şi l-au atenţionat că au făcut unele promisiuni pe care trebuie să le respecte şi ar fi bine să nu le fie subminată autoritatea. Deşi se pare că ordinul de demitere fusese emis şi chiar ajunsese la Gorj, ulterior, s-a revenit asupra sa, astfel că, peste câteva ore, s-a auzit că prefectul de Gorj şi subprefectul  rămân în funcţii.

Dian s-a repezit

O uşoară problemă de imagine are însă PNL Gorj, al cărui preşedinte Dian Popescu a apucat să anunţe succesorul lui Andrei, în persoana lui Octavian Lupulescu, fost SPP-ist şi şef al Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, actualmente pensionar şi membru PNL, cel pe care liberalii îl pregăteau pentru a prelua postul de prefect, după alegerile din toamnă. Popescu s-a grăbit să facă declaraţii, ţinând cont de faptul că, liberalilor le-ar reveni rolul de a desemna prefecţii, în judeţele în care PSD deţine conducerea consiliilor judeţene.

Romanescu, în echipa lui Lupulescu

În privinţa subprefectului Marcel Romanescu nu s-au făcut foarte multe speculaţii, doar că acesta s-ar fi bucurat de o poziţie confortabilă şi în cazul în care ar fi fost demis din funcţia de subprefect, deoarece i se propusese postul de consilier al viitorului prefect Octavian Lupulescu. Nici în privinţa lui Sorin Arjoca, cel care ar fi trebuit să fie subprefect în echipa lui Lupulescu nu s-a discutat prea mult. Tevatura s-a încheiat ieri când, în timp ce urca pe scările Palatului Administrativ al Prefecturii Gorj, premierul  Victor Ponta, întâmpinat de Liviu Andrei a ţinut să-l asigure pe prefect că nu va fi demis. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: