Din nou şomaj tehnic la SNLO

Minerii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia vor intra din nou în şomaj tehnic din cauza cererii scăzute de cărbune. Directorul unităţii miniere, Daniel Burlan, susţine că în acest fel se vor face reduceri importante la bugetul societăţii.

Ortacii de la SNLO vor intra din nou în şomaj tehnic, unii pentru câteva zile, iar alţii pentru luni. Munca nu va fi întreruptă însă la toate carierele miniere care aparţin societăţii, ci doar la o parte din ele. „Sunt cariere în care munca va fi întreruptă două luni, sunt altele unde minerii vor sta mult mai puţin în şomaj tehnic. Diferă la fiecare carieră în parte”, susţine Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

Măsura şomajului tehnic a fost luată din cauza faptului că cererea de cărbune din acest an a fost foarte scăzută, adunându-se astfel stocuri de cărbune la fiecare carieră. Totodată la bugetul unităţii for fi efectuate economii importante în acest fel. „Încă nu avem o cifră exactă, dar sperăm că această măsură să ne aducă o diminuare a bugetului de 40 de milioane de lei”, mai spune Daniel Burlan, directorul SNLO.

Pe perioada şomajului tehnic, angajaţii care vor sta acasă nu vor primi decât 75% din salariu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: