Direcţia Agricolă Gorj a rămas fără şef

Direcţia Agricolă Gorj a rămas fără director în urma detaşărilor efectuate de către ministrul Daniel Constantin. Începând de ieri, conducerea instituţiei trebuia să fie preluată, pentru patru luni, de către Liviu Octavian Bumbu, directorul Direcţiei Agricole Neamţ, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. În aceeaşi zi, Ion Popescu, actualul şef al Direcţiei Agricole Gorj trebuia să ajungă la Direcţia Agricolă Galaţi pentru a-şi exercita atribuţiile de conducere. Nici unul dintre cei doi directori nu au ajuns la noul loc de muncă, ambii fiind în concediu medical.

Liviu Octavian Bumbu consideră că ministrul a luat această măsură pentru a se debarasa de actualii directori. “Voi veni la Gorj când voi fi valid din punct de vedere al sănătăţii. Am probleme cu inima şi cu diabetul. De ceva vreme mi-am făcut investigaţiile medicale, însă am amânat concediul pentru a rezolva atribuţiile de serviciu. În momentul de faţă, sănătatea nu-mi permite să vin la Gorj de la Piatra Neamţ. Cred că intenţia domnului ministru a fost de a se debarasa de actualii directori, însă a procedat câineşte prin detaşări în judeţele cele mai îndepărtate”, a declarat Liviu Octavian Bumbu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, doar în acte.

Detaşarea, o formă de epurare politică

Această detaşare i se pare suspectă şi lui Ion Popescu, gorjeanul devenit peste noapte director al Direcţiei Agricole Galaţi. “Mi se pare curioasă această treabă. Nu este normal să se facă asemenea detaşări în plină campanie agricolă, înainte de alegerile pentru Camera Agricolă şi în perioada în care se primesc cereri pentru ajutorul de minimis”, a declarat Ion Popescu.

Deşi este în concediu medical, acesta a mai precizat că este dispus să se meargă la Galaţi, în condiţiile în care i se asigură drepturile prevăzute de lege. “După 35 de ani de muncă am şi eu dreptul la sănătate. În condiţiile în care sănătatea îmi permite voi merge la Direcţia Agricolă Galaţi. Eu sunt specialist, nu politician sau tehnocrat. Agricultură se face şi la Gorj, şi la Galaţi. Am terminat facultatea, iar pe diploma mea scrie inginer şi nu întâmplător am ajuns director. Sunt dispus să plec la Galaţi, dar numai dacă mi se asigură drepturile prevăzute de lege: cazare, transport etc.”, a menţionat Ion Popescu.

ACTIVITATE

În momentul de faţă, Direcţia Agricolă Gorj îşi desfăşoară activitatea fără a exista vreo persoană împuternicită să semneze documentele şi să ia decizii în numele instituţiei. “Activitatea instituţiei nu este blocată. Se primesc cereri pentru ajutorul financiar în vederea combaterii efectelor secetei, însă nu am drept de semnătură. În condiţiile în care domnul Bumbu este în concediu medical aştept o decizie de la Ministerul Agriculturii pentru a putea semna actele instituţie”, a declarat Valentin Priporeanu, şef Serviciu.

ZVON

Potrivit unor surse, varianta concediului medical a început să se practice ieri în peste 20 de Direcţii Agricole din ţară.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: