Direcţia Copilului Gorj, dată în judecată de DGASPC Bucureşti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost chemată în instanţă de către direcţia Sectorului 2 Bucureşti pentru a plăti cheltuielile legate de şcolarizarea unor copii cu handicap.

Copiii sunt din Gorj, însă urmează cursurile unei şcoli speciale din Bucureşti. „Sunt copii cu handicap din Gorj, şcolarizaţi de Sectorul 2 Bucureşti, iar cei de la Sectorul 2 Bucureşti au dat o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a dispus ca noi să plătim cheltuielile care ţin de masă şi cazare a copiilor. Acolo copiii sunt găzduiţi gratuit, dar discuţiile între direcţii sunt care să plătească cheltuielile respective, banii vin tot de la guvern, fie că sunt plătiţi prin DGASPC Bucureşti, fie că sunt plătiţi de DGASPC Gorj”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
În fiecare an, direcţia din Bucureşti dă în judecată instituţia din Gorj. „În lege se specifică foarte clar că cei care trebuie să plătească aceste cheltuieli sunt cei de la direcţia care găzduieşte copilul, nu direcţia de la domiciliul copilului, dar ei au dat o hotărâre mai presus de lege şi de aici au apărut litigiul respectiv. Cam în fiecare an ne-au dat în judecată, dar noi am câştigat procesul, iar cheltuielile au fost plătite de ei. Anul acesta, au apelat din nou la instanţă”, spune Corina Drăgan. În momentul de faţă, mai mulţi copii cu handicap din Gorj frecventează şcoli speciale din ţară.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: