Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Direcţia Silvică Gorj, venituri din vânzarea florilor de soc

Direcţia Silvică Gorj se află în prezent în plină campanie de recoltare a florilor de soc. Conducerea Direcţiei Silvice a precizat că marfa recoltată va fi livrată către firma cu care s-a încheiat contract pentru o cantitate de minim zece tone. Direcţia Silvică Gorj a avut venituri bunicele şi din vânzarea mugurilor de brad.

Florile de soc sunt la mare căutare în această perioadă mai ales de către reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj. Conducerea instituţiei spune că trebuie să recolteze nu mai puţin de zece tone pentru a putea onora un contract încheiat cu o firmă românească. „Săptămâna aceasta va începe recoltarea florilor de soc, urmând să fie livrată către firma cu care instituţia a încheiat contract pentru o cantitate de minim zece tone. Socul este folosit atât în industria farmaceutică cât şi în industria băuturilor carbogazoase”, a spus directorul Direcţiei Silvice, Ovidiu Cârstoc. Recent, Direcţia Silvică Gorj a încasat peste 18.000 de lei în urma acţiunii de recoltare şi livrare a mugurilor de pin care au fost vânduţi către o firmă din ţară. Potrivit directorului Ovidiu Cârstoc au fost recoltate peste 13 tone de muguri de pin. „Acţiunea de recoltare şi livrare a mugurilor de pin s-a încheiat. Direcţia Silvică Gorj a recoltat cantitatea de 13,2 tone de muguri de pin în stare verde. Acest sortiment de plantă medicinală a fost livrat către firma care a câştigat licitaţia. Am încasat suma de 18.223 de lei pe această cantitate. E o firmă din România, care foloseşte aceste plante pentru ceaiuri din plante medicinale, pentru industria farmaceutică”, a menţionat directorul. După recoltarea socului va urma, la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, recoltarea fructelor de pădure, anul trecut fiind livrată cantitate de aproximativ 90 de tone de mure, afine şi măceşe. Suma încasată de Direcţia Silvică Gorj în urma vânzării fructelor de pădure, în anul 2014, a fost de aproximativ 550.000 de lei. În 2014, Direcţia Silvică Gorj a recoltat cantitatea de 13,2 tone de muguri de pin în stare verde şi 11,7 tone de flori de soc și a încasat în jur de 40.000 de lei pe această cantitate.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: