Director schimbat și plimbat prin țară. A ajuns și la Gorj!

Șeful Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a revenit pe funcție, de câteva zile, prin decizie a instanței de judecată. Asta după ce a fost îndepărtat de la conducerea instituției, în urmă cu aproape șase luni, și plimbat prin mai multe județe din țară, între care și Gorj.

Adrian Ion Chesnoiu a ajuns la conducerea AFIR în vara lui 2017, în urma unui concurs. După picarea guvernului PSD, Chesnoiu a fost schimbat din funcție în 13 decembrie 2019 și trimis să lucreze la Buzău.

După alte două luni, Chesnoiu a fost delegat în alt județ. Pe 24 februarie, vicepreședintele PSD Olt ajunge în Gorj, la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Nu stă foarte mult timp aici, pentru că este din nou mutat. Pe 6 aprilie, Chesnoiu este detașat la Direcția Coordonare a Agențiilor de Plăți din cadrul Ministerului Agriculturii. A fost împotriva mutării și a formulat plângere în instanță.

Detașare mascată

„Dat fiind că nu se schimbă angajatorul, ci doar locul de muncă, este evident că această măsură se circumscrie unei delegări, și nu unei detașări, angajatorul urmărind de fapt prin aceasta eludarea dispozițiilor legale care împiedică să dispună delegarea pe o perioadă mai lungă de 60 de zile în decursul a 12 luni calendaristice, fără acordul angajatului, perioadă deja epuizată deja prin cele două delegări anterioare”, a reclamat Chesnoiu.

În plus era vorba și de apariția unui conflict de interese. La noul său loc de muncă, Chesnoiu ar fi trebuit să controleze cheltuielile efectuate de AFIR, fapt ce presupunea verificarea propriei activități și sesizarea DLAF în cazul constatării unor nereguli.

Totodată, Chesnoiu a reclamat pierderea stimulentelor financiare, undeva la circa 5.000 de lei/lună, dar și faptul că trebuie să părăsească locuința de serviciu acordată de RAPPS.

Instanța a dispus suspendarea ordinului de detașare până la soluționarea pe fond a litigiului.

„Pe 11 mai, prin hotărârea instanței, conducerea Ministerului Agriculturii a fost nevoită să îmi recunoască statutul de director general AFIR. Astfel, s-a încheiat efortul lor de a mă înlătura de la conducerea AFIR. În toată această perioadă, am fost delegat succesiv la Buzău, la Gorj sau, mai nou, la o structură din Ministerul Agriculturii, încălcându-se, astfel, legea”, a declarat Adrian Chesnoiu, pentru o publicație locală din Olt.

AFIR este instituția care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării rurale.

Vizualizări: 2,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: