Directoraşul Giorgi

Mărturisesc că nu ştiu cine este Gabriel Giorgi, directorul de la Minprest. Mi-am permis să îl alint în titlu, să-i zic „directoraş”, pentru că şi el a fost drăguţ cu ziarul Pandurul, numindu-l „fiţuică”.

Uşor nervos totuşi acest Giorgi, când a fost întrebat dacă a fost la cursuri de perfecţionare pe Litoral, cât au costat, dacă această cheltuială este justificată într-o perioadă în care salariaţii au fost trimişi în fără plată, în care societatea riscă blocarea conturilor din cauza datoriilor. Şi mai nervos când a fost întrebat dacă a plecat la Mamaia cu noul Duster din dotarea societăţii şi dacă a primit diurnă. Cam acesta a fost momentul în care a răbufnit, spunând că numai o fiţuică este interesată de astfel de subiecte, că sunt întrebări de tabloid. Nu ştiu ce tabloide citeşte Giorgi, dar dacă era sunat de la Cancan, să zicem, sigur era întrebat cu cine a fost la instruire, câte ore a stat la plajă şi câte la curs, dacă a avut bere pe nota de plată decontată la Minprest şi alte chestii deocheate.

Nu ştiu câtă experienţă de conducere are acest Giorgi, dar dacă are impresia că o să creadă vreun ziarist vreodată că chestiile alea de le fac directorii pe Litoral, cu numele de cursuri de perfecţionare, sunt altceva decât concedii plătite din banii unităţii, se înşeală. Dar ce, Săcelu vă stătea în gât? De ce strungarii nu sunt trimişi la cursuri pe Litoral? Ei nu au nevoie de perfecţionare? De ce directorii nu se perfecţionează în Gorj, să nu mai dea bietele societăţi bani pe hoteluri, pe combustibil? Că totuşi, un drum de Mamaia dus-întors, cu o maşină de teren, te seacă de vreo mie de lei. Te seacă dacă dai din buzunar, din contul firmei probabil că nu se cunoaşte.

Giorgi a încercat să ne convingă că astfel de cursuri sunt obligatorii, că sunt prevăzute de Codul Muncii. Domnule director, e criză, aveţi oameni care au plecat acasă, la lichidare, cu 200 de lei, pentru că au salariul minim pe economie şi au fost câteva zile în concedii fără plată. Nu vă obligă nimeni să cheltuiţi mii de lei să vă perfecţionaţi pe Litoral. Mai mult, faceţi parte dintr-o guvernare care se declară diferită de fosta. Păi ce credibilitate mai are acum Ciurel, când spune că firmele sindicatelor care prestau servicii pentru minerit au aruncat bani în stânga şi-n dreapta, când tocmai Minprestul, care are ca acţionar CE Oltenia, trimite directorii la mare pe banii societăţii? Că uitai să vă spun, urmează să plece directorul economic Văcaru cu câţiva colegi. Sau poate CEO se va sesiza şi va stopa risipa. Că degeaba a astupat Ciurel o sută de găuri, dar fac ai lui altele.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: