Directori şi angajaţi de la Rovinari, audiaţi de poliţiştii lui Caragea

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a constituit un dosar penal după ce preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu a afirmat în mass-media că angajaţi de la Sucursala Rovinari nu îşi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, întrucât persoane din conducere le-ar fi luat cărţile de identitate. Sucursala este condusă de Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinte PSD Gorj şi consilier judeţean. Călinoiu a declarat la un radio local faptul că organele abilitate ar trebui să se autosesizeze în acest caz. La numai câteva ore, inspectorul şef Viorel Caragea a făcut acest lucru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, Daniel Tică, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai mult decât atât, mai multe persoane au fost audiate. „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea în cauză, unde au procedat la audierea a 15 angajaţi, dintre care 3 cu funcţii de conducere“, mai spune acesta.

O anchetă va fi desfăşurată şi la nivelul unităţii miniere, rezultatul acesteia urmând a fi pus la dispoziţia ofiţerilor de caz, în perioada imediat următoare. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru lămurirea întregii situaţii de fapt, iar la finalizarea anchetei vor înainta dosarul penal, cu propuneri legale,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: