Directorii care nu sunt titularii şcolii riscă pierderea funcţiei

Directorii gorjeni care nu sunt titulari în unitatea de învăţământ pe care o conduc riscă să îşi piardă funcţia de anul viitor. Este şi cazul directorilor de la şcolile generale „Constantin Săvoiu”, „Alexandru Ştefulescu”, „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, de la Şcoala Generală din Teleşti, precum şi al directorului adjunct de la Liceul cu Program Sportiv, care sunt titulari la alte unităţi decât cele pe care le conduc.

Aproape zece directori de şcoli generale din judeţul Gorj, care nu sunt titularii şcolilor pe care le conduc, riscă schimbarea din funcţie din luna septembrie a acestui an. Informaţia apare într-o metodologie la Legea Educaţiei Naţionale aflată în dezbatere, unde se specifica faptul că pentru a participa la concursul de ocupare a funcţiei de director o persoană trebuie să fie titularul respectivei unităţi.

În cazul în care metodologia va fi aprobată de Ministerul Educaţiei, de anul viitor ar trebui schimbaţi din funcţiile de conducere Aurel Popescu, director la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, însă titular pe istorie la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Violeta Dulubei, directoarea Şcolii Generale „Constantin Săvoiu”, care este profesor titular de doi ani la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” pe specializarea Ştiinţe Economice, Ion Săvulea, directorul de la „Voievod Litovoi”, titular la Liceul cu Program Sportiv şi Octavian Cornoiu de la Şcoala Generală din Teleşti. În această situaţie se află şi directorul adjunct de la Liceul cu Program Sportiv, Adriana Peptan, titulară la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Profesorii aşteaptă lămuriri

Ion Săvulea, directorul de la „Voievod Litovoi” aşteaptă clarificări în privinţa acestei prevederi. În cazul în care o să se aplice, o să se întoarcă la şcoala unde este titular. „Deocamdată nu se ştie nimic. Nu ştim cum va fi, ce va fi. Sunt lucruri pe care nu le ştim nici noi”, spune Ion Săvulea. Lămuriri în această privinţă aşteaptă şi inspectorul şcolar general Justin Paralescu, care se află la o întâlnire cu inspectorii generali din ţară. „Cert este că până pe 31 august rămân dumnealor. Totul se află în fază de proiect. Sunt până în zece directori în Gorj care se află în această situaţie”, afirmă Justin Paralescu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: