Directorii de la cultură, prezenţi azi la evaluarea Consiliului Judeţean

Activitatea directorilor de la instituţiile de cultură din Gorj va fi evaluată în această dimineaţă de Consiliul Judeţean Gorj. Prin filtrul comisiilor vor trece managerii de la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Muzeul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului” şi de la Centrul Judeţean pentru promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj. În funcţie de punctajele obţinute aceştia pot fi destituiţi sau menţinuţi pe funcţiile ocupate.

Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean, Olimpia Bratu de la Biblioteca Judeţeană, Gheorghe Porumbel, şeful Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă şi Ion Cepoi, director la Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj vor trece din nou prin emoţii. În această dimineaţă cei cinci directori vor răspunde din nou întrebărilor comisiilor aprobate de Consiliul Judeţean Gorj asupra activităţii derulate. Aceştia vor trebui să prezinte situaţiile economico-financiare, evoluţiile pe anul în curs sau nomenclatorul privind principalii indicatori culturali care urmează să se realizeze în anul viitor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, spune că evaluarea va începe la ora 9.30. „Rapoartele de activitate au fost deja depuse, iar dimineaţă vor susţine un interviu. Eu sunt mulţumit de activitatea lor”, menţionează Vasile Râbu. Directorul Muzeului Judeţean Gorj spune că a depăşit tot ce şi-a propus. „Este vorba despre o evaluare anuală. Eu pot să spun că am depăşit tot ce mi-am propus. Au crescut veniturile, numărul de vizitatori, expoziţiile temporare”, afirmă Dumitru Hortopan.

Specialişti din Craiova în comisiile de evaluare

Comisia de evaluare a managementului la Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Şcoala Populară de Artă şi Doina Gorjului va fi aceeaşi şi va fi alcătuită din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj, Muzeului Olteniei Craiova şi de la Şcoala Populară de Artă „Cornetti” din Craiova. De asemenea, pentru evaluarea managementului la Biblioteca Judeţeană vor participa specialişti de la Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman” Dolj şi de la Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Comisia de evaluare a managementului de la Muzeul Judeţean va fi constituită din directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”, un specialist de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi dintr-un reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: