Directorii de școli nu vor să renunțe la politică

Noua lege a educației impune directorilor de școli să renunțe la politică sau la funcția de conducere. În Gorj sunt foarte multe cazuri în care directorii de școli fac politică, dar puțini care sunt dispuși să renunțe.

Elvira Şarapatin este în același timp director al Colegiului Tehnic nr.2 din Tg-Jiu şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Gorj. Aceasta a declarat că nu s-a gândit pentru ce funcţie va opta. „Nu ştiu ce voi alege, însă va fi extrem de greu să o fac. Sunt profesor şi indiferent ce decizie voi lua nu voi părăsi sistemul de învăţământ”, a spus Șarapatin.

Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Ecaterina Teodoroiu şi membru al Partidului Social Democrat Gorj, este şi el la fel de nehotărât. „Aştept să văd ce se hotărăşte la nivel central. Nu ştiu ce voi decide dacă voi fi obligat să aleg intre politică şi învăţământ, oricum un lucru e clar, mai întâi sunt profesor de istorie şi apoi director de şcoală şi politician”, a spus Nichifor.

Directorii de şcoli care sunt membri ai partidelor politice trebuie să opteze în 45 de zile între calitatea de membru al formaţiunii politice şi funcţia de conducere din instituţia de învăţământ, iar demnitarii publici nu pot avea funcţii de conducere în universităţi, a decis Guvernul. Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei extraordinare în care Guvernul a discutat amendamentele depuse de parlamentari la Legea educaţiei. Guvernul a aprobat luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, peste 50 din cele 1.770 de amendamente depuse de parlamentari la Legea educaţiei naţionale.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: