Directorii din învăţământ, băgaţi în şedinţă de Işfan

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a organizat ieri prima şedinţă cu directorii unităţilor şcolare din anul 2016, ocazie cu care s-au discutat principalele probleme din învăţământ. Directorii care au participat la şedinţă spun că s-a discutat mai ales metodologia apărută cu privire la mişcarea personalului didactic în anul şcolar 2016-2017.

Etapele pregătirii posturilor din învăţământ pentru anul şcolar următor încep cu luna februarie şi în atare condiţii, directorii au fost puşi în temă cu privire la noutăţile apărute. ”Practic ni s-a cerut să depunem în perioada următoare nişte anexe cu privire la personalul care urmează să se pensioneze, pensionarii care vor să-şi păstreze posturile în continuare pentru încă trei ani precum şi modul de încadrare a titularilor, transfer, pretransfer, restrângeri de activitate. O noutate importantă este legată de pensionari care până acum trebuiau să aştepte mai multe etape până se stabilea dacă rămân sau nu în unitate. Acum, pensionarii vor intra cu o etapă mai în faţă şi au şanse mai mari să rămână în activitate iar rămânerea lor în activitate depinde, cu acest an, foarte mult de numărul de ore şi de hotărârea Consiliului de Administraţie”, a spus Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”.

Directorii de şcoli spun că întâietate la păstrarea posturilor în învăţământ vor avea profesorii pensionari care au performanţe, gradul I, doctorat dar mai ales ore în unitatea şcolară respectivă. ”Nu poţi să ţi un pensionar şi să restrângi eventual un cadru didactic care este încă în activitate. Lucrurile astea se aprobă în Consiliul de Administraţie al şcolii şi rezultatul se transmite ISJ Gorj care îşi dă sau nu acceptul. Procesul de mobilitate practic a început, ISJ trebuie să dea în perioada imediat următoare planurile de şcolarizare pentru că pe la sfârşitul lunii noi trebuie să ducem deja primele documente cu posturile”, a spus Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. Conducerea ISJ Gorj a refuzat şi de această dată să vorbească despre activităţile instituţiei, chiar dacă este vorba de o instituţie publică.   

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: