Directorii serviciilor deconcentrate rămân fără funcţii

Serviciile deconcentrate vor deveni oficii după reorganizarea administrativ-teritorială potrivit subprefectului de Gorj, Marcel Romanescu, iar directorii îşi vor pierde scaunele de şefi. 

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu spun că această variantă ar favoriza cetăţenii, în sensul că vor putea beneficia de serviciile acestor instituţii fără a mai fi nevoie să se deplaseze până la noua capitală a regiunii. “În momentul de faţă, dat fiind faptul că nu avem o soluţie finală, ne gândim ca serviciile deconcentrate şi sunt convins că aşa va rămâne, să fie în subordinea ministerelor de resort, cu oficii la nivelul actualelor judeţe, oficii pentru fiecare entitate în parte”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu. Crearea acestor oficii duce la dispariţia funcţiilor de conducere. “De exemplu, APIA sau DSP nu vor mai exista ca structuri judeţene, ţinând cont de faptul că dispare ca entitate judeţul, dar va rămâne un oficiu APIA sau unul DSP. Cetăţeanul va avea posibilitatea să se adreseze entităţilor existente, numai că s-ar putea, în momentul în care se reorganizează administrativ teritorial, conducerea directă, adică inspectorul şef, sau directorul general să fie la nivelul entităţii unde va fi centrul de comandă”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

FUNCŢII

Dacă reorganizarea administrativ teritorială a fi dusă spre îndeplinire, nu doar cei 30 de consilieri judeţeni vor dispărea, dar şi angajaţii Consiliului Judeţean Gorj, dat fiind faptul că activitatea lor va fi preluată de către angajaţii noului consiliu regional.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: