Directorii și inspectorii școlari își așteaptă astăzi verdictul

Zi decisivă pentru soarta directorilor și inspectorilor școlari. Asta pentru că în urma evaluărilor făcute în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, o parte din inspectori și directori vor ajunge din nou la catedră. Astfel, de luni mare parte din școli vor avea directori noi.

Se vehiculează că printre directorii care vor fi schimbați se va număra și Doru Lupulescu, directorul liceului din Bumbești Jiu. Potrivit surselor, o numire importantă ar putea avea loc pe postul de inspector școlar general adjunct, în persoana profesoarei Gabriela Angheloiu de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, care este soția fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Radu Angheloiu.

În perspectivă se estimează că Ion Ișfan va rămâne pe postul de inspector școlar general al IȘJ Gorj, post ocupat în trecut de Justin Paralescu și pe care nu a mai dorit nimeni să mai vină, în ciuda numeroaselor propuneri făcute de liderii USL. Ion Ișfan a declarat pentru un post de radio local că o mare parte dintre inspectorii din cadrul Inspectoratului Școlar vor fi înlocuiți, în locul lor fiind numiți profesori ce se vor  duce mai departe activitatea și vor manageria disciplinele de învățământ. ”Cei care și-au făcut treaba vor rămâne în continuare, iar cei care nu și-au făcut treaba vor merge la catedră”, a spus Ion Işfan.

Gradul de rudenie, criteriu de promovare

Totuși, din unele schimbări ce au avut loc în timpul vacanței de vară a reieșit faptul că noile numiri în funcții de conducere au avut la bază mai degrabă relațiile de rudenie decât calitatea.

Astfel de numiri, bătătoare la ochi, au avut loc la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu Jiu, unde directorul Mitel Pasăre a fost înlocuit cu profesorul de matematică Dumitru Ciortea, adică socrul actualului vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu. Nici la Aninoasa nu au existat excepții de la regulă, noul director al școlii din localitate fiind chiar fratele primarului, Ilie Petroi. Primarul a declarat după noua numire de la școală că nu a avut niciun amestec în acest caz, asta deși se cunoștea faptul că nu se înțelegea cu fosta directoare a instituției de învățământ.

O altă numire a avut loc și la Inspectoratul Școlar, unde pe postul de inspector responsabil cu învățământul preșcolar, ocupat de Doina Marica, a venit Loredana Diaconescu, nepoata primarului Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: