Directorul care a uitat să programeze elevii la bac şi-a dat demisia

Directorul Grupului Școlar Industrial Bustuchin, Ioan Pană, și-a dat demisia. Acesta a  plătit cu funcția eroarea comisă la examenul de bacalaureat. Pentru auitatcă cei 22 de elevi trebuiau să susțină luni proba de evaluarea a competențelor într-o limbă de circulație internațională, acesta și-a înaintat ieri demisia către Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Oricum, Inspectoratul Școlar Județean Gorj l-ar fi eliberat din funcția pe care o ocupa cu delegație. Elevii au fost reprogramați pentru a susține examenul azi.

Pentru că elevii de la Bustuchin au ratat luni proba de evaluare a competențelor digitale într-o limbă străină directorul Ioan Pană și-a dat demisia. În locul acestuia va fi numită directoarea adjunctă Ileana Popescu. Ministerul Educației a anunțat luni că Ioan Pană  nu a programat proba în data de 25 iunie pentru audiţie şi scris, aşa cum precizează în mod clar metodologia de bacalaureat. ”Am purtat și eu discuții cu domnul director luni după masă, iar marți dimineață am găsit pe faxul inspectoratului demisia domniei sale. Până la organizarea concursului o vom numi pe directoarea adjunctă al Grupului Școlar Bustuchin. Am purtat discuții cu domnul primar Ion Ciocea pentru că directorul școlii trebuie să colaboreze foarte bine cu consiliul local și cu primarul localității respective. În interesul învățământului și pentru elevii de acolo am purtat discuții și cu colegii din Inspectoratul Școlar, iar în Consiliul de Administrație se va hotărî numele directorului”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct. Părerea directorului Ion Pană, care a scris în demisia sa că a solicitat eliberarea sa din funcție din cauza disfuncționalităților de la bac, a fost cu totul alta. Acesta a declarat că a fost obligat să își dea demisia. ”Mi s-a spus că ar fi mai bine să îmi dau demisia. Dacă secretarul de stat i-a propus generalului să îmi ceară demisia eu cred că în fața puterii nu te poți pune”, explică Ioan Pană.

ÎNTÂRZIAŢI

Copiii de la Bustuchin nu sunt însă singurii din Gorj pentru care proba a fost reprogramată. Mai sunt și opt elevi care nu au ajuns la timp în centrele de examen întâmpinând probleme cu transportul. Aceștia provin de la Colegiul Național ”Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești, Colegiul ”Gheorghe Tărescu” Rovinari, Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru și Colegiul ”Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu.

SUPĂRARE

Ion Ciocea s-a arătat foarte intrigat de ceea ce s-a întâmplat la acest examen și a declarat că el nu a fost niciodată de acord cu numirea lui Ioan Pană în locul lui Claudiu Perescu, profesorul de sport. ”Eu i-am lăsat în pace și uite unde s-a ajuns. L-au schimbat pe Perescu, care fusese pus de doar câteva luni. Ce vină avea el pentru bac- Este o dovadă de incapacitate”, menționează Ion Ciocea, primarul localității

REZULTATE

Se știe foarte bine că anul trecut la Bustuchin niciun elev nu a luat bacul. ”Eu voi lua toate măsurile pentru a organiza într-un mod aproape perfect examenul de bacalaureat. Referitor la rezultat discutăm în momentul în care le afișăm. Nu pot să va spun dacă va lua, cine va lua sau cum va lua examenul”, mai menționează Ion Ișfan.

”Noi am luat toate măsurile și copiii nu pierd examenul, iar pe noi asta ne interesează, să nu piardă proba”

Ion Isfan, inspector

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: