Directorul CE Oltenia, motiv de moţiune în Parlament

Partidul Democrat Liberal (PD-L) va depune, astăzi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă ce are drept subiect eşecul Guvernului în ce priveşte implementarea managementului privat în companiile de stat.

 „Guvernul Ponta a călcat în picioare Ordonanţa 109, Ordonanţa care statua modul în care se pune în practică managementul privat şi putem constata că nu am avut nici independenţa acestor manageri privaţi, cum nu am avut nici o procedură de selecţie transparentă. De fapt, managerii acceptaţi de partid, acceptaţi de USL sunt cei care se bucură de stabilitate, iar cei care nu sunt obedienţi faţă de USL sunt cei care sunt daţi afară“, a declarat vicepreşedintele Alexandru Nazare.

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte al PD-L, a dat drept exemplu numirea lui Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj, în funcţia de manager profesionist la Complexul Energetic Oltenia. „La Complexul Energetic Oltenia Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj, singurul intervievat de altfel în timpul procedurii de selecţie, deşi au mai fost candidaţi pentru poziţia respectivă“, a afirmat acesta.

Validarea lui Ciurel în această funcţie a fost contestată şi de Fondul Proprietatea, motivul fiind acelaşi, apartenenţa acestuia la un partid politic.

Nazare l-a dat exemplu şi pe Radu Cernov, la Transgaz, Cernov fiind fostul asociat al ministrului Şova în firma de avocatură care avea contracte cu complexele de la Rovinari şi Turceni. 

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: