Directorul Ciungu nu va fi demis

Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial “Virgil Madgearu”, îşi va păstra funcţia. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a ajuns la concluzia că acesta nu se face vinovat de prezenţa liberalului Claudiu Săftoiu la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, singurul responsabil de situaţia creată fiind profesorul de istorie, organizatorul manifestărilor. Petre Ciungu s-a ales doar cu o mustrare verbală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a finalizat ancheta în care a fost implicat directorul Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” acuzat de către autorităţile judeţene de faptul că ar fi politizat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României prin prezenţa liberalului Claudiu Săftoiu. În urma cercetării cazului s-a ajuns la concluzia că singurul vinovat pentru scandalul creat a fost Marius Badea, profesorul de istorie care a organizat manifestările şi a făcut invitaţii în nume propriu. “Comisia organizată la nivelul inspectoratului a ajuns la concluzia că activitatea a fost organizată de către Marius Badea,  profesorul de istorie care a făcut invitaţiile fără a informa conducerea şcoli. Printre invitaţi s-a aflat şi Claudiu Săftoiu, evenimentul nefiind însă politizat”, a declarat Justin Paralescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că profesorul respectiv riscă să fie sancţionat de către conducerea unităţii de învăţământ. “Domnul profesor de istorie nu avea voie să facă în şcoală acţiuni în nume personal ci nume cu acordul directorului instituţiei. Conducerea Colegiului “Virgil Madgearu” poate lua măsuri administrative cu Marius Badea”, a menţionat Justin Paralescu.

MUSTRARE

Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial “Virgil Madgearu”, s-a ales cu mustrare verbală. “Domnul director a fost mustrat verbal de către conducerea ISJ pentru permisivitatea faţă de activităţile cadrelor didactice din şcoală”, a declarat inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: