Directorul Ciurel anunţă că nu va da prime

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a anunţat ieri că salariaţii nu vor primi bonusuri de sfârşit de an. „Nu pot să promit nimic. La ora aceasta nu se vede o posibilitate“, a transmis Ciurel. El a mai spus că salariul este singurul lucru pe care-l poate oferi administraţia, deoarece prima parte a anului a fost catastrofală şi nu a fost vânzare de energie. Acelaşi mesaj a transmis şi în cadrul Comisiei Paritare, dar liderii de sindicat nu concep neacordarea primei de Crăciun.

Directorul Ciurel spune că salariaţii din fosta SNLO au avut un salariu mai mare anul acesta, comparativ cu anul 2011. Acesta mai spune că posibilitatea de a da prime este aproape zero. „Administraţia poate oferi un venit mediu de 4.300 lei la fiecare dintre cei 19.000 de salariaţi, brut, este drept. Din păcate, tot pachetul acela de performanţă nr.2 ca şi pachetul nr.1, conform contractului colectiv de muncă, suntem în situaţia de a vinde, probabil, în jur de 11 TW pe tot anul, nu mai poate fi solicitat pentru că ar fi fost îndeplinit“, a declarat Ciurel. Vânzările de energie ating 11 TW pe tot anul, cu 5 TW mai puţin decât stabiliseră în bugetul de venituri şi cheltuieli. „Dacă se vor face ceva economii, vom vedea la sfârşitul anului, din păcate e greu de crezut că vom putea avea economii pentru cantitatea mică de energie pe care am vândut-o anul acesta. După cum se ştie, prima jumătate a anului a fost catastrofală“, a adăugat directorul CEO.

Încă o şedinţă

Ieri a avut loc şedinţa Comisiei Paritare. La şedinţă a mers şi directorul Ciurel dorind să spulbere acuzaţiile sindicatelor privind lipsa dialogului social.  „Ei tot solicită sau reclamă faptul că nu există comunicare. Nu există comunicare în sensul că nu mai intră la directorul general în birou şi merg în cămăruţa din spate, să stea să şuşotească. Acum nu se mai întâmplă treaba asta, comunicare este doar pe cale oficială, instituţională, particip la comisii, directorii participă la comisii, nu că ce am mai avea de discutat în particular, în afară de asta“, a spus Ciurel. El le-a comunicat faptul că nu cei 19 mii de salariaţi nu vor primi prime pentru că nu sunt bani. Liderii de sindicat au cerut o nouă întâlnire în data de 25 noiembrie când vor să vadă şi indicatorii financiari la zece luni.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: