Directorul Direcţiei Agricole, hărţuit de guvernarea USL

Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, a fost cel mai hărţuit director în această guvernare, deşi nu face politică. Popescu este din nou forţat să plece de la conducerea Direcţiei, fiind delegat pentru o perioadă de 60 de zile la ministerul de resort. Acesta a mai fost detaşat în ultimul an la Galaţi şi Piatra Neamţ, dar a refuzat să demisioneze. Pentru că nu mai putea fi detaşat, s-a adoptat formula delegării. „O iau ca pe o promovare”, a spus Popescu, care şi-a luat un scurt concediu pentru a-şi pregăti bagajele.

Dan Tănăsescu se va întoarce din nou pe scaunul de director al Direcției Agricole Gorj, însă pe o perioadă mai scurtă ca data trecută. Acesta va trebui să-l înlocuiască pe Ion Popescu pentru două luni de zile, după ce acesta a fost delegat ca în următoarele 60 de zile să-și desfășoare activitatea în Ministerul Agriculturii. „Acum sunt delegat la Ministerul Agriculturii, pentru că detașat nu mai pot fi. Am primit ordin de la Minister ca pentru 60 de zile să-mi desfășor activitatea acolo, cu aceleași drepturi salariale. O să plec din nou din Gorj.  Eu cred că o plecare de la o direcție la minister este o promovare. Nu contează funcția prea mult, pentru că eu mi-am făcut datoria peste tot pe unde am fost, 35 de ani la Gorj, și la Galați, și la Neamț și sper că și acum la minister o să fie bine”, a precizat Ion Popescu.

Îi va fi greu fără familie

Deși Ion Popescu vede această delegare în Ministerul Agriculturii ca pe o promovare, îi va fi greu să se desprindă din nou de familie, chiar și pentru două luni.  Drumurile și depărtarea de familie i-au îngreunat activitatea în județele în care a fost detașat. „A fost foarte greu când am fost detașat. La Galați am stat mai puțin, dar la Neamț am stat o perioadă mai lungă. Făceam câte o zi și jumătate cu trenul pe drum, schimbam de 3-4 ori trenul. Eram departe de familie, de copii, de nepoți, de la o vârstă apar și probleme de sănătate. Mă apropii cu pași repezi de pensionare. Vreau să vă spun că din punct de vedere profesional detașarea la Neamț mi-a prins bine, pentru că am avut multe de învățat. Acum sunt în concediu câteva zile ca să mă pregătesc și apoi o să plec la București”, a spus Ion Popescu.

REACŢIE

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Ilie Morega, a pus punctul pe „i” şi a spus că de fapt este o hărţuire. „Este o mizerie de neînchipuit, după 23 de ani de democraţie, o guvernare care îşi bate joc de profesionişti. Popescu este cunoscut ca un bun profesionist, l-au trimis la Galaţi, la Piatra Neamţ, acum l-au luat la minister, ca să-l facă pe om să plece. Este inadmisibil ce face USL, vinovaţi sunt Călinoiu şi Cârciumaru. Popescu nu a făcut niciodată politică, este ruşinos, mizerabil. Să le fie ruşine!”, a spus Morega.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: