Directorul Mitroi îi dă replica prefectului: Mă mai gândesc

I s-a cerut demisia de urgență după ce au fost prezentate concluziile Corpului de Control, dar managerul de la Ambulanța Gorj nu se grăbește să ia vreo decizie. Constantin Mitroi a transmis că „se mai gândește un pic” după ce prefectul Cornel Răducan Morega a declarat că îi așteaptă demisia.

Mai mult, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a declarat că s-a exagerat în notele pe care și le-au făcut controlorii trimiși de prefect în cadrul instituției. Admite că nu mai exista un contract pentru verificarea aparaturii din ambulanțe, dar dă asigurări că nu era defectă.

“S-a exagerat un pic pentru că, să acuzi Ambulanța în felul acesta, mi se pare absurd. Ar trebui să țină cont că Serviciul de Ambulanță e o unitate strategică și care acționează în prima linie. Echipajele asigură asistența medicală de urgență. Prin afirmația că un număr de ambulanțe nu ar avea nu știu ce... Nu mi-a fost comunicat oficial raportul Corpului de Control. Doar din auzite. În 31 iulie, a expirat un aviz, dar fiind în pandemie, oamenii au amânat o perioadă și anul acesta am comunicat să vină, dar asta nu înseamnă că dispozitivele de pe ambulanță nu funcționează. Funcționează. Dacă se defectează, normal că se mai defectează, le reparăm. Avem contracte cu firme care asigură reparația aparaturii de pe ambulanțe”, a spus Constantin Mitroi, la Radio Infinit.

Întrebat dacă are în plan să-și dea demisia, așa cum i-a cerut prefectul, Mitroi a anunțat că va lua o decizie în curând. A comentat și demisia directorului medical, Dan Vîlceanu, și a trimis vina spre subalternii care nu raportează problemele când ies ori intră în tură. „Nu știu. Mă mai gândesc un pic. Cât de curând voi lua o decizie. Domnul Vîlceanu a demisionat. Am avut o discuție, dar a fost decizie dumnealui și o respectăm. Nu e nicio problemă. Un pic de vină ar fi, dar când echipajul verifică mașina și nu comunică nici directorului medical, nici asistentului șef că mașina prezintă defecțiuni și ce defecțiuni ar prezenta, nici directorul medical nu are de unde să știe că au fost probleme”, a mai declarat Mitroi.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: