Directorul Negrescu, reacţie necontrolată: ”Lăsaţi-mă în pace”

Actorii de la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” au pregătit piesa de deschidere a stagiunii 2015-2016 în frig. Întrebat ieri dacă situaţia a fost remediată, directorul teatrului, Marian Negrescu, a avut o reacţie cel puţin anormală, reproşându-le ziariştilor că scriu numai lucruri negative despre teatrul din judeţul Gorj. Negrescu aproape că a făcut circ în holul instituţiei de cultură, reacţia fiindu-i susţinută de câţiva actori prezenţi şi ei în holul teatrului. Cei care au lămurit situaţia au fost reprezentanţii primăriei Târgu Jiu, care au declarat că revizia s-a încheiat şi că teatrul are din nou căldură.

Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, a cedat nervos ieri când a fost întrebat dacă problema privind alimentarea cu gaze a fost rezolvată. „Nu vreau să vorbesc, numai lucruri din astea mă întrebaţi? Altceva nu ştiţi să scrieţi? Vi se pare că este frig aici? M-am săturat de voi, lăsaţi-mă în pace”, a fost răspunsul lui Marian Negrescu la o întrebare cât se poate de firească. Mai mult decât atât, Negrescu i-a invitat pe colegii lui, actorii, să spună în faţa ziariştilor dacă suferă de frig sau nu, aceştia plecând capul, ruşinaţi fiind probabil că au fost puşi într-o asemenea situaţie de către managerul lor.

Negrescu le-a reproşat ziariştilor şi faptul că nu scot în evidenţă şi lucrurile bune din cadrul instituţiei, cum ar fi festivaluri sau premii, uitând, probabil, că unul din rolurile lui ca manager este acela de a-şi promova proiectele sau participările la evenimentele de cultură în comunicate sau conferinţe de presă. Cât priveşte căldura din teatru, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au clarificat situaţia. ”Căldura a fost pornită în urmă cu două săptămâni, a fost vorba de o revizie şi nu de datorii. În prezent activitatea teatrului se desfăşoară în condiţii optime”, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Premieră

Piesa care va da startul stagiunii 2015-2016 va fi pusă în scenă pe 7 noiembrie, anunţă primăria municipiului Târgu Jiu. ”Actriţele” este piesa care aparţine unui dramaturg spaniol, distribuţia fiind asigurată de patru actriţe, Rodica Negrescu, Simona Urs, Monica Sfetcu şi Mădălina Ciobanuc. Interesant este că autorităţile anunţă investiţii majore în plină iarnă la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”. Potrivit purtătorului de cuvânt, lucrările de modernizare anunţate de municipalitate şi pentru care a fost alocată suma de 500.000 de lei din bugetul local vor demara după data de 7 noiembrie pentru a nu fi pusă în pericol premiera. ”Săptămâna trecută s-au rezolvat contestaţiile, trebuie să se semneze contractul, după care vor începe lucrările. Cel mai probabil organizarea şantierului se va face după premiera din 7 noiembrie. Valoarea aproximativă a licitaţiei este de 500.000 de lei, dar lucrările nu vor afecta activitatea actorilor decât în momentul în care vor schimba scena şi atât, în rest se va putea juca în continuare”, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: